Helyi közélet

2015.06.24. 08:18

A sofőrök várják az MAN-eket

Miskolc - Hamarosan 75 darab új, környezetbarát, sűrítettföldgáz-üzemű, MAN típusú autóbusz érkezik Miskolcra.

Miskolc - Hamarosan 75 darab új, környezetbarát, sűrítettföldgáz-üzemű, MAN típusú autóbusz érkezik Miskolcra.Palocsányi Zoltán 2003 óta az MVK Zrt. autóbusz-vezetője. Milyen az év végén munkába álló CNG-s MAN? – kérdeztük a múlt heti sajtótájékoztatón az első új miskolci MAN-t kormányzó sofőrtől, aki a bemutató sajtótájékoztatón fuvarozta a vendégeket.

„Teljesen megfelelő”

– Dinamikus, erőteljes, csendes járású. Műszakilag is teljesen megfelelő – sorolta a pilóta, aki a csuklós járat további tulajdonságairól azt is elmondta:

– A busz méretei megegyeznek a Neoplan méreteivel és így mindenhol ugyanúgy elfér, mint a korábbi német busz – tette hozzá. – A futóműve egyébként kitűnően csillapítja az út egyenetlenségeit. Tetszik a gyorsulása. A pilótafülke ergonomikus, minden kézre esik. Most ugyan még nem zárt a fülke, ez egy prototípus, de az MVK igényeinek megfelelően zárt lesz a fülke az érkező buszokban.

Palocsányi István búcsúzóul elárulta: kollégái is nagyon várják már a MAN-eket.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában