Helyi közélet

2015.05.07. 12:58

Interjú: Dévényi Tibi bácsi

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a legendás Három Kívánság című műsor egykori házigazdája, Dévényi Tibi bácsi volt, aki sok érdekességet elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnere a legendás Három Kívánság című műsor egykori házigazdája, Dévényi Tibi bácsi volt, aki sok érdekességet elmesélt a miskolci hallgatók számára.

Szabi: Nem először jársz Miskolcon, milyen emlékeid vannak a városról?

Dévényi Tibi bácsi: Sajnos itt volt 1989-ben az autóbalesetem, itt voltam majd egy évet a megyei kórházban kisebb megszakításokkal, tehát Miskolcot soha nem fogom elfelejteni ebből a szempontból. És még ennyi idő távlatából is köszönöm amit értem tettek az orvosok, valamint az összes dolgozó. A legutolsó emlékem pedig tavaly nyári, amikor az EFOTT fesztiválon minden este diszkóztam a remek közönségnek. Ez is örök élmény marad számomra. Tulajdonképpen a retro is erről a környékről indult el nyolc évvel ezelőtt, hiszen Sátoraljaújhelyre meghívtak engem egy gólyatáborba. Először féltem a fellépéstől, mert azt hittem sokan cikizni fognak, de aztán az egy órás fellépésből öt óra sikeredett, hatalmas tombolás közepette a közönség részéről. Azóta pedig elkezdődött a retro feeling, amit az egyetemisták találtak ki, hiszen ez a stílus lett az, amit legtöbben a magukénak éreztek és tudtak rá őszintén bulizni. Jó dolog látni, amikor fiatalok a Boney M-et éneklik. A retro az élt, él és élni fog. :)

Szabi: Ha jól tudom a Három Kívánság című legendás műsorod a mai napig él az emberekben.

Dévényi Tibi bácsi: A M3 csatorna ismétli a műsort és nemrég felhívtak a tv-től, hogy a mai napig özönlenek a levelek, valamint a kívánságok, ami nagyon klassz dolog, hiszen már sok éve nem megy a műsor. 17 évig csináltuk a Három Kívánságot, több mint 1200 kívánságot teljesítettem, 79 világsztár, híresség lépett fel John Travoltától, Bush amerikai elnökig mindenki szerepelt. Huszonegy országban teljesítettem kívánságokat, szóval rengeteg szép emlék ért az évek alatt. Akkor még nem voltak kimondott stábok, nem volt kereskedelmi tévézés, vagyis ami volt azon belül kellett ezt kitalálni. Általában visszafelé szerveztem meg a programokat és megpróbáltam a sztárokhoz alkalmazkodni. Érdekes módon ez nem került pénzbe, mert a gyerekvonalon indultam el, igaz az első pár kívánság nehéz volt, de aztán már tudtam hivatkozni arra, hogy ki mindenki szerepelt már a műsorban. Csak egy példa: 1986-ban Nápolyban Maradona fogadott minket a meccs előtt és a tervek szerint adott volna öt percet. A hátsó bejáratnál kellett rá várni, ahol még negyven tévéstáb leste őt. Megérkezett egy fekete autó, s kiszólt belőle a klub tulajdonosa, hogy egyedül a magyar tévé jöhet be. Aztán bementünk a gyerekkel, s Diego öt percéből negyven lett, mert olyan jól érezte magát. Akkoriban Maradona százezer forintot kért egy-egy riportért. Tőlünk nemhogy nem kért gázsit, sőt, amikor három nap után elhagytuk Nápolyt, a szálloda recepcióján mondták, hogy Maradona úr mindent kifizetett. Hát így működött.

Szabi: Sokat lépsz fel külföldön kint élő magyaroknak, milyenek az ottani bulik?

Dévényi Tibi bácsi: Nagyon sokat utazom és lépek fel a kint élő honfitársaknak. Legutóbb a londoni magyaroknak zenéltem, de Zürichtől, New-Yorkig nagyon sok helyen zenéltem már, hiszen magyarok a világ minden pontján élnek, nekik pedig egy kis hazai íz mindig jól jön.

Szabi: Tervek?

Dévényi Tibi bácsi: Jövőre betöltöm a 70. életévemet, szóval olyan nagy terveim már nincsenek.. Életműdíjat kaptam, valamint a Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét is egyedüli diszkósként én vehettem át, amire nagyon büszke vagyok. Jó bulikat szeretnék még csinálni ameddig csak lehet, hiszen ezt nem lehet csak úgy abbahagyni...

Szabi: Mi lenne a három kívánságod?

Dévényi Tibi bácsi: Egészség, egészség, egészség...

Szabi: Köszönöm a beszélgetést, további sikereket és Egészséget kívánok!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában