Helyi közélet

2015.04.11. 10:55

Interjú: Tankcsapda

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Fejes Tamás és Lukács László, vagyis a Tankcsapda oszlopos tagjai voltak, akik meséltek többek között miskolci élményeikről is a hallgatóknak.

Miskolc - Szabi (Szinva Rádió) beszélgető partnerei Fejes Tamás és Lukács László, vagyis a Tankcsapda oszlopos tagjai voltak, akik meséltek többek között miskolci élményeikről is a hallgatóknak.

Szabi: Nem először jártok a városban, milyen emlékek jutnak eszetekbe Miskolcról?

Tankcsapda: Legutóbb tavaly nyáron az EFOTT-on játszottunk Miskolcon, a jubileumi turné keretében, ami egy jó kis koncert lett remek közönséggel és kiváló hangulattal. Nagyon fontos része Miskolc az életünknek, hiszen az első attitűd Sidivel, a "Mi a .... van" c számra készült klip itt lett felvéve a miskolci rockmúzeumban. Elég mókás éjszaka volt, de sok szép miskolci éjszakán vagyunk már túl...:) Szeretünk itt lenni és szeretünk itt zenélni. Sok jó élmény fűz minket a városhoz akár zenekari, akár magánemberként.

Szabi: Tavaly októberben jelent meg az "Urai vagyunk a helyzetnek" c. albumotok, mit kell tudni róla?

Tankcsapda: A lemezbemutató turné zajlik éppen ami egész decemberig fog tartani,itthon valamint külföldön egyaránt. Ez a 13. megjelent albumunk és egy nagyon nagyon pozítív lemez az életünkben. Mindenféleképpen egy sikeralbumnak konstatálható az anyag mint a részünkről (hiszen mi is nagyon szeretjük) és a közönség részéről is nagyon jók a visszajelzések. A 6. platinalemez felé robog éppen a korong, de nem is a számok itt a fontosak, hanem az amikor egy telt házas arénában a közönség kívülről fújja a dalok szövegeit, ugyanolyan nagy hévvel, mint a 15-éves nótákat, ami nagyon fontos momentum, egy ilyen idős zenekarnál..:) Kettő dalnak már a klipje is elérhető. Az első, ami még tavaly nyár elején jött kis, a "Köpök Rátok" címet viseli. Ez volt az első kislemeze is az albumnak. Illetve január végén jelent meg a "Lélekhangokból" c. dalhoz egy animációs videó, ami elég érdekes dolog, hiszen a maga nevében teljesen egyedülálló történet idehaza. Néhány napon belül érkezik egy új klip is, ami az "Egyedül a világ ellen" c. zenéhez készül ez egy teljes koncertanyag felvezetése (is) lesz egyben.

Szabi: Zajlik a turné, milyenek voltak az eddigi bulik?

Tankcsapda: Február 20-án indult és december 29-ig tart, szóval egy 10 hónapos turné, amiben éppen vagyunk és amivel most Miskolcra is érkeztünk. Egy jelentős része a fellépéseknek külföldön történik, de itt nem kifejezetten a határon túli magyarlakta bulikra gondolok, mert az is lesz nyilván, viszont azokat mi igazából hazai koncerteknek aposztrofáljuk. Európa szerte sok nagyvárosban és kisebb településen is ott leszünk és játszunk a közönségnek, már nagyon várjuk! Nagyon sok fanatikus Tankcsapda rajongó él a világ számos pontján, nekik is szeretnénk ezzel örömet okozni.

Szabi: Tervek?

Tankcsapda: Lesz pár érdekes fellépés, ami Európán kívül is esik majd, de ez még nem annyira publikus. Időben fogunk mindenkit értesíteni róla. A júniusi Tel Aviv ami már viszont publikus. A távlati célok között is a folyamatos turnézás szerepel és szeretnénk sok olyan helyen megszólalni magyar nyelven, ahol eddig még sosem tettük. Fontos számunka, hogy magyar nyelven játsszunk a világ bármely pontján. Nyáron jön a fesztivál szezon, ami szintén remek feelinget kölcsönöz fellépéseknek. Április 18. pedig Budapest-Syma, ahol komoly látvány is része lesz a bulinak.

Szabi: Köszönöm a beszélgetést Nektek!

Tankcsapda: Köszönjük Szabi! Sok sikert Neked is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában