Helyi közélet

2015.02.27. 16:12

Visszaidézve az advent fényeit és hangulatát Kazincbarcikán

Kazincbarcika - A város legszebb ünnepi díszbe öltözött lépcsőházait, erkélyeit, intézményeit, vállalkozásait és családi házainak tulajdonosait díjazták Kazincbarcikán.

Kazincbarcika - A város legszebb ünnepi díszbe öltözött lépcsőházait, erkélyeit, intézményeit, vállalkozásait és családi házainak tulajdonosait díjazták Kazincbarcikán.

A „Legyen az ünnep még szebb” elnevezésű hagyományos városszépítő versenyre tavalyról átnyúlva idén immár kilencedik alkalommal került sor.

A 2006-ban elindított kezdeményezést a Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület és a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma közösen gondozza.

A február 25-ei díjátadó ünnepségen a rendezvény alaphangját az In Aeternum Gospel Énekegyüttes adta meg, majd két olyan kisfilmet láthatott a közönség, ami a verseny legszebbjeit mutatta be: házakat, erkélyeket, intézményeket, utcarészleteket. Így a farsang végén igazi időutazásban vettek részt a jelenlévők, nosztalgiázva egy kicsit a páratlan karácsony hangulatban.

Ezt követően Fancsik József, a városszépítő egyesület elnöke értékelte a versenyt, majd Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere köszöntötte azokat, akiknek keze nyomán még szebb lett a város.

Mint mondta: ezeknek az embereknek, civil és egyéb közösségeknek óriási szerepe van abban, hogy Kazincbarcika karácsonyi városképe évről-évre ünnepibb és szebb legyen.

A rendezvényen négy kategóriában adtak át elismeréseket, majd nyilvánosan bejelentették, hogy a tervek szerint Karcag felkérésére Kazincbarcika városa is csatlakozik a „Legszebb konyhakertek” elnevezésű országos programhoz.

- Göndör Judit, önkormányzati szóvivő, kommunikációs tanácsadó, Kazincbarcika -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában