Helyi közélet

2015.02.19. 13:24

Ötletek civilektől: fórum volt az Avasról

Miskolc - Civil egyeztető fórumot tartottak tegnap a történelmi Avas fejlesztésének terveiről a miskolci polgármesteri hivatalban Pfliegler Péter alpolgármester vezetésével.

Miskolc - Civil egyeztető fórumot tartottak tegnap a történelmi Avas fejlesztésének terveiről a miskolci polgármesteri hivatalban Pfliegler Péter alpolgármester vezetésével. A rendezvényre kilenc miskolci civil szervezetet hívtak meg, és mintegy harmincan vettek rajta részt, tudtuk meg. A megbeszélésen azokról az elképzelésekről esett szó, amelyeket a 2014 és 2020-as uniós pályázati ciklusban szeretne megvalósítani a város. Újdonságként elhangzott, hogy a TOP (Terület- és Településfejlesztési Operatív Program) pályázatain keresztül szeretne forráshoz jutni Miskolc. Pályáznának például a növénycserére, az esővíz elvezetésre (mellyel elkerülhetők lennének a pinceomlások), elkészítenék az Avas pincekataszterét, fejlesztenék a közvilágítást, kamerákat szerelnének fel. Az is elhangzott, hogy fejlesztenék az Avas útjait, például körbejárható lenne, el lehetne jutni a Kisavas felől a Kálváriáig.

Az Avas fejlesztését négy körzetben szeretnék megvalósítani, hiszen mindegyik rész más és más beavatkozást igényel: más-más fejlettségű a Kisavas, a Mélyvölgy, a Nagyavas és az Avasi templom és kilátó környéke. A városrészt kulturális programokkal szeretnék turisztikailag vonzóvá tenni. A fejlesztések eredményeként (a növényzetcsere eredménye lenne ez) az Avasról rá lehetne látni a városra, hangzott el a fórumon.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában