Helyi közélet

2015.02.14. 11:07

A barcikai kórház igazgatójának bocsánatot kell kérnie

Kazincbarcika, Miskolc - Első fokon lezárult a barcikai kórházigazgató és a civilek egyik képviselőjének pere.

Kazincbarcika, Miskolc - Első fokon lezárult a barcikai kórházigazgató és a civilek egyik képviselőjének pere.Első fokon lezárult Daher Pierre és Czipfelné Krisztián Katalin pere. A kazincbarcikai kórház igazgatóját, volt fideszes országgyűlési képviselőt verekedésért jelentette fel az asszony még 2013-ban. Az ügy előzménye: amikor elterjedt a híre, hogy Kazincbarcikán végleg bezárják a belgyógyászatot, és csak krónikus ellátás lesz, akkor Czipfelné Krisztián Katalin, a kórház megmentésére alakított civil mozgalom egyik képviselőjeként az igazgatótól szerette volna megtudni, mi az igazság ebben az ügyben. Amikor betegként a kórházban tartózkodott, bekopogott az igazgatóhoz.

Daher Pierre a perirat szerint amikor megtudta, hogy mi járatban van az asszony, tűrhetetlen hangnemben kiabálni kezdett, és megpróbálta durván kitessékelni a szobájából, miközben két kézzel szorongatta és tekergette a karját.

Az asszony rendőrségi feljelentést tett, látlelete szerint zúzódások és véraláfutások voltak a karján.

A Miskolci Törvényszék első fokú ítéletében megállapította, hogy Daher Pierre alperes megsértette Czipfelné Krisztián Katalin felperes emberi méltóságát azzal, hogy azt mondta neki „vedd ki innen a lábad, kirúglak a kórházból”, majd megragadva őt, megkísérelte kitolni az irodából. Azzal is megsértette jó hírnevét az asszonynak, hogy egyik nyilatkozatában „pszichiátrián kezeltnek” minősítette.

A bíróság ezért a kórházigazgatót arra kötelezte, hogy küldjön egy sajnálkozását kifejező magánlevelet az alperesnek, valamint az ítéletben megfogalmazottakat a Magyar Távirati Iroda Zrt. útján a saját költségén tegye közzé annak közlése mellett, hogy Czipfelnétől bocsánatot kér. Kötelezi az alperest arra is, hogy 400 ezer forintot fizessen ki Czipfelnének,

A felperes többi keresetét a bíróság elutasította. Az ítélet egyébként nem jogerős, a felek a Debreceni Ítélőtáblához fellebbezhetnek.

ÉM-HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában