Helyi közélet

2015.01.26. 12:50

Átadták a Múzsa-díjakat

Miskolc - Egy tudós és egy művész kapta az idei Múzsa-díjat pénteken, látványos gálaműsor keretében.

Miskolc - Egy tudós és egy művész kapta az idei Múzsa-díjat pénteken, látványos gálaműsor keretében.Idén is a Miskolci Nemzeti Színház adott otthont a Múzsa-díj gálájának. A Miskolci Múzsa-díj Alapítvány kuratóriuma rendkívüli döntést hozott, az idén ugyanis két egyenrangú díjat osztott ki: dr. Kabdebó Lóránt professzor emeritusnak és Szegedi Dezső színművésznek. Az elismerést hagyományosan a város polgármesterétől, dr. Kriza Ákostól, a kuratórium képviseletében pedig Kiss Lászlótól, az Észak-Magyarország főszerkesztőjétől vehették át.

Maradandó érték

„A Múzsa-díj egyfajta párbeszéd a közönség és az alkotók között” – fogalmazta meg a polgármester, aki ezt a rendezvényt a miskolci kultúra ünnepének nevezte.

Kiss László történelmi pillanatról beszélt a kettős díj kapcsán, hangsúlyozva, nem a kuratórium döntésképtelensége miatt született a páros elismerés, hanem ezzel is jelképezték Miskolc hallatlan kulturális gazdagságát.

A Miskolci Múzsa-díj tizenharmadik éve Miskolc város legrangosabb kulturális elismerése. A díjat alapító cég a – miskolci Szinva Net Kft., amely az informatikában vált sikeressé – a Miskolci Múzsa-díj létrehozásával a miskolci kulturális élet maradandó értékeit is meg szeretné őrizni az utókor számára. A Miskolci Múzsa-díj Alapítvány alapító támogatói: a Műépítész Kft., Szinva Net és a Tell-Vill Kft. Külső támogatók: Miskolc Autó Kft., ÉMÁSZ, East-Job, CIB Bank.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában