Helyi közélet

2014.11.21. 10:48

Ülésezett a megyei közgyűlés - Árvízvédelmi helyzet, agrárium, innováció…

Miskolc - Első rendes ülését tartotta csütörtökön az új Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés. Az első napirendi pontok között módosították a testület szervezeti és működési szabályzatát.

Miskolc - Első rendes ülését tartotta csütörtökön az új Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés. Az első napirendi pontok között módosították a testület szervezeti és működési szabályzatát. Mint Török Dezső elnök hangsúlyozta, arra kérte a frakciókat, hogy juttassák el módosító javaslataikat, amelyek az eddiginél hatékonyabbá, konstruktívabbá teszik a plénum munkáját.

Mint megtudtuk, a jövőben ragaszkodnak az elfogadott munkaterv szerinti ülésezési rendhez és csak nagyon indokolt esetben térnek el ettől. Az előzetes napirendi terv változásait minden esetben megindokolják, az előterjesztés megküldési időszak 15 napra módosul, módosító indítvány megtételét időben nem korlátoznák, de minden esetben írásban kell benyújtani, kivéve, ha a napirend tárgyalásakor merül fel a módosítási igény. Az is fontos változás, hogy minden előterjesztést a tárgyalást megelőzően szóban összefoglal a főjegyző. A hozzászólások időtartama 3-ról 5 percre nő.

A közgyűlésen szó volt a területfejlesztés helyzetéről és beszámolót hallgatott meg a testület a megyei katasztrófavédelem munkájáról, illetve az árvízvédelemről.

Ugyancsak tájékoztató hangzott el a NORRIA innovációs ügynökség munkájáról. Ezzel kapcsolatban az ülés után sajtótájékoztatót tartott Szűcs Erika, a DK által delegált közgyűlési tag, aki elmondta, hogy az ügynökség magas színvonalú munkát végez a romló anyagi körülmények ellenére. Aggályát fejezte ki, hogy a kiváló szakembergárda és elért eredményeik is veszendőbe mennek, amennyiben a kormányzat végrehajtja – nem nagyon titkolt – központosítási tervét. Felhívta a megyei vezetés figyelmét, hogy álljon ki a szervezet mellett.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában