Helyi közélet

2014.11.04. 14:56

Nekivágtak Miskolc újabb öt évének

Miskolc - „A nagyobb bizalom, nagyobb alázatot követel” – mondta ünnepi beszédében dr. Kriza Ákos.

Miskolc - „A nagyobb bizalom, nagyobb alázatot követel” – mondta ünnepi beszédében dr. Kriza Ákos.A Diósgyőri vár lovagtermébe hívta össze a miskolci testület alakuló ülését dr. Kriza Ákos polgármester. A hétfői ünnepélyes eseményen a megválasztott önkormányzati képviselők, a polgármester és az alpolgármesterek letették az esküt. Az utóbbiak személyére – az alakuló ülésen – dr. Kriza Ákos tett javaslatot, majd titkos szavazással döntött róluk a testület. Egy új alpolgármestere lett Miskolcnak, dr. Kiss János személyében, aki az elmúlt négy évben a Fidesz frakcióját vezette, most is, mint testületi tag a polgármester általános helyettese lesz. A másik két – külsős – alpolgármesteri megbízást Pflieg­ler Péter és Kiss Gábor kapta, akik az előző ciklusban is betöltötték ezt a posztot.

Színes testület

Az alakuló ülésen Demeter Ervin, a megyei kormányhivatal vezetője köszöntötte elsőként a képviselőket. Mint fogalmazott: „Annak rendje, módja szerint színes lett a testület, lefedve a város minden érdekét, arcát.”

Kiemelte azt is, hogy a miskolci képviselők egynegyede nő, ami sokkal jobb arány, mint a parlamentben. Illetve azt is hangsúlyozta, hogy sok a fiatal városatya, akik lendülete a középkorúak tapasztalatát egészítheti ki. Demeter Ervin, a város és a kormányhivatal együttgondolkodását hangsúlyozandó, meghívta a testületet a kormányhivatalba.

Dr. Kriza Ákos a polgármesteri esküt követően mondta el ünnepi beszédét, kiemelve, hogy ezúttal öt év közszolgálatra kaptak felhatalmazást.

„A Diósgyőri vár romjaiból épült újjá, ami hűen jelképezi Miskolc sorsát is” – fogalmazott. Hozzátette: négy évvel ezelőtt arra kaptak megbízást, hogy új, biztonságosabb, élhetőbb irányba vezessék a várost. „Négyéves munkánk eredményének köszönhetően teljesen más jövőképpel rendelkezik Miskolc. Tisztán látszik, hogy van még tennivalónk, és a hibáinkból is van mit tanulnunk” – jelentette ki.

Együttműködést ajánlott fel

A városvezető azt is elmondta: a Fidesz-KDNP több szavazatot, ezáltal nagyobb legitimitást kapott, mint a 2010-es önkormányzati választáson.

„Ez azt jelenti, hogy a miskolciak jobban bíznak bennünk. A nagyobb bizalom pedig nagyobb alázatot követel” – fogalmazott a polgármester.

Ünnepi beszédében az ellenzék számára együttműködést ajánlott fel, hangsúlyozva, a városért végzett munkában való közös felelősségüket.

ÉM-NSZR

Így szavaztak

  • dr. Kiss János

  • 20 igen, 1 nem, 4 tartózkodás

  • Pfliegler Péter

  • 25 igen, 1 nem, 2 tartózkodás

  • Kiss Gábor

  • 21 igen, 1 nem, 60 tartózkodás

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában