Helyi közélet

2014.10.06. 12:07

Politikától mentesen: ezért új helyszínen

Miskolc - A Holdam Egyesület közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe melyben többek között ez állt: „Szeretnénk hitelesen tájékoztatni a miskolci lakosságot és az érdeklődőket, hogy a Néma Tanúk rendezvénysorozat politikamentes rendezvény.

Miskolc - A Holdam Egyesület közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe melyben többek között ez állt: „Szeretnénk hitelesen tájékoztatni a miskolci lakosságot és az érdeklődőket, hogy a Néma Tanúk rendezvénysorozat politikamentes rendezvény. A program a családon belüli erőszak áldozatairól szól. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet arra a tényre, hogy ma Magyarországon minden ötödik nőt bántalmaz a partnere fizikailag az élete során. Minden pillanatban vannak olyan nőtársaink, akiket bántalmaznak, akik életveszélyben vannak, és szeretnénk, ha az áldozatok környezete, mi magunk, nem mennénk el szó nélkül, ha erőszakot tapasztalunk. Ébredjünk rá arra, hogy tudunk segíteni ezekben a helyzetekben! Ezúton megkérjük a 2014. évi önkormányzati választásokon induló képviselő jelölteket, hogy tartsák tiszteletben a rendezvény fókuszát, a párkapcsolati erőszak és áldozatai fontos témáját, ne használják választási célokra a Néma Tanúk rendezvénysorozatot. A Holdam Egyesület független civil szervezet, amely a miskolci és borsod megyei nőkért és családjaikért dolgozik pártpolitikától függetlenül. Éppen ezért a politikai elhatárolódás kifejezésére a Néma Tanúk nyitórendezvény helyszínét megváltoztatjuk, amely október 7-én kedden 16.30-tól a Holdam udvarban (Weidlich-udvar, Széchenyi u. 19.) kerül megrendezésre, változatlan programmal.

ÉM

A program

  • 16.30 „Néma Tanúk” megnyitó - A rendezvényt és a kiállítást megnyitja Balogh Beáta, szakpszichológus
  • 16.40 - 17.00 Miért marad? – tények és tévhitek flash-mob
  • 17.10 - 17.30 „Szilánkok: asszonysorsok tükörfényben”

  • A Kismamaház kiadványában szereplő történetekből felolvasás a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek tolmácsolásában.

  • 17.30 közös mécses gyújtás
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában