Helyi közélet

2014.09.02. 13:44

Közlemény - Botrányos tanévkezdés Miskolcon

Miskolc - Értetlenül áll iskolánk (Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) a kialakult helyzet előtt. Nyílt levélben fordulunk Balog Zoltánhoz.

Miskolc - Értetlenül áll iskolánk (Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola) a kialakult helyzet előtt. Nyílt levélben fordulunk Balog Zoltánhoz.

NYÍLT LEVÉL BALOG ZOLTÁN MINISZTER ÚRNAK

Emberi Erőforrások Minisztériuma

Balog Zoltán

emberi erőforrások minisztere

1054 Budapest, Akadémia u. 3.

Tisztelt Balog Zoltán Miniszter Úr!

A Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskolája Tantestülete, Közalkalmazotti Tanácsa és Szakszervezete nevében tiltakozunk az iskolánkban kialakult helyzet ellen.

Az intézmény vezetésére kiírt és beérkezett pályázatokat (2 pályázat) eredménytelennek nyilvánították. E két pályázatról 17 testület alkotott véleményt, melyek egyöntetűen elutasították a külső pályázót a pályázatában leírt komoly szakmai tévedései miatt.

Mind a 17 testület egyöntetűen támogatta a korábbi igazgató pályázatát.

A tantestület mindezek ellenére tudomásul vette a pályázatok eredménytelenségét, és az SZMSZ-ben foglaltak szerint – a Miskolci Tankerület 2014. augusztus 25-ei utasítása alapján – az általános igazgatóhelyettes vezetésével indult el a tanév.

Az ünnepélyes tanévnyitó után két órával megjelent az intézményben az a külső pályázó, akinek eredménytelen a pályázata, és augusztus 15-ei keltezésű megbízólevél átnyújtásával bejelentette, hogy ő az intézmény megbízott igazgatója.

Elfogadhatatlannak tartjuk azt az intézményvezetői magatartást, hogy szeptember 1-jén 11 órakor vegye fel a munkát elkészült tantárgyfelosztás és órarend mellett akkor, amikor neki augusztus 15-ei dátumú megbízólevele van.

Értetlenül állunk a helyzet előtt, és a következő kérdéseket fogalmazzuk meg a miniszter úrnak:

1. A két eredménytelen pályázó közül miért a külsős, vezetői tapasztalattal nem rendelkező, az iskolai életünket egyáltalán nem ismerő, súlyos szakmai és tárgyi tévedéseket tartalmazó pályázatot benyújtó személyt bízzák meg az iskola vezetésével?

2. Miért nincs szükség arra a vezetőre, aki az elmúlt 13 évben az iskolát sikeresen, eredményesen, nagy szakmai hozzáértéssel, közmegelégedettséggel vezette?

3. Közel 800 gyermekünk és azok szülei nyugodtan kezdhetik el a tanévet?

4. Miért nem értesült iskolánk az augusztus 15-ei intézményvezetői megbízásról?

5. Valóban az emberi erőforrások legjobb felhasználása történt e megbízás által?

Tisztelt Miniszter Úr!

Várjuk válaszát feltett kérdéseinkre, és kérjük, hogy a kialakult helyzetet vizsgálja felül.

Miskolc, 2014. szeptember 1.

Aláírásunkkal hitelesítjük és egyetértésünket fejezzük ki a levél tartalmával:

Miskolci Kazinczy Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Miskolctapolcai Tagiskola Tantestülete és Alkalmazotti közössége

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában