Helyi közélet

2014.08.05. 10:52

Ha patkány „lakik” a szomszédunkban

Miskolc - A bejelentések alapján is irtják a patkányokat Miskolcon.

Miskolc - A bejelentések alapján is irtják a patkányokat Miskolcon.Patkányok keserítik meg lakókörnyezetét – panaszolta az Észak-Magyarországnak egy miskolci olvasó. Mint arról beszámoltunk: azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy segítsünk neki, kihez fordulhat problémájával.

Megtudtuk: bejelentést lehet tenni írásban a polgármesteri hivatal beruházási és városüzemeltetési osztályára (3525 Miskolc, Városház tér 8.), telefonon (46/512-734), valamint személyesen a polgármesteri hivatal központi ügyfélszolgálatán (Miskolc, Városház tér 8.). Tavaly egyébként információink szerint közel 40 bejelentést tettek a miskolciak hasonló ügyben az illetékeseknél.

Avas, Vasgyár, Tetemvár

Mint kiderült, az irtás tekintetében fontosak ezek a bejelentések, hiszen a felmérések mellett ezek is meghatározzák azt a területet, ahová az irtószert kihelyezik. Ugyanakkor többnyire Miskolc avasi, vasgyári és tetemvári részeiről érkeznek leginkább bejelentések, így általában ide helyezik ki az irtószert.

Néhány érdekesség a végére: egy patkány két nap alatt átrág egy 15 cm vastagságú tömör fát, ha el akarja érni táplálékát. Ráadásul a patkányok alkalmazkodnak a környezetükben található táplálékhoz. Emiatt egy városi patkány nem élne meg egy búzamezőn.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában