Helyi közélet

2014.05.04. 18:25

Szorítsd és üsd!

Miskolc - A 70 éves Észak-Magyarország 70 hölgynek szervezett önvédelmi tanfolyamot.

Miskolc - A 70 éves Észak-Magyarország 70 hölgynek szervezett önvédelmi tanfolyamot.A leghasznosabb önvédelmi fogásokkal ismerkedhettek meg a hét végén az Észak-Magyarország hölgy előfizetői és olvasói. Számukra ugyanis kétnapos önvédelmi kurzust szerveztünk. A mester Simon László, a Leung Ting Wing Tsun Kung Fu B.-A.-Z megyei vezető instruktora volt.

Mi is ellátogattunk a szombati képzésre, ahol pár perc alatt hasznos gyakorlati tanácsokkal lettünk gazdagabbak. Például azzal, hogy ha egy hölgyet támadás ér, soha ne keveredjen harcba, elég, ha néhány másodpercre harcképtelenné tudja tenni támadóját, mert ilyenkor a menekülés a legjobb taktika.

Simon László a tanfolyam szünetében elmondta: szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy Miskolc nem biztonságos város, tavaly kiemelten közveszélyes településsé nyilvánították. Az igazsághoz pedig az is hozzátartozik, hogy nagyon sok támadás nem is kerül be a rendőrségi jegyzőkönyvekbe, mert a megtámadott személy nem tesz feljelentést. Jelezte: a két nap alatt igyekezett a hölgyeknek azt a 8-10 támadási formát és az arra adandó „választ” megmutatni, amelyek a statisztikák szerint a leggyakrabban előfordulnak.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában