Helyi közélet

2014.05.09. 11:59

Közlemény - MSZP: Hazugság a miskolci nyomortelep-felszámolás

Miskolc - "Csalás, gusztustalan médiahack, amikor a miskolci Fidesz úgy állítja be a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, hogy az lehetővé teszi a miskolci nyomortelepek felszámolását." - olvasható a miskolci MSZP közleményében.

Miskolc - "Csalás, gusztustalan médiahack, amikor a miskolci Fidesz úgy állítja be a lakások bérletéről szóló önkormányzati rendelet módosítását, hogy az lehetővé teszi a miskolci nyomortelepek felszámolását." - olvasható a miskolci MSZP közleményében.A csak az önkormányzati tulajdonú szociális bérlakásokra vonatkozó rendelet módosítása nélkül ugyanis az égvilágon semmi olyan előterjesztést nem szavazott meg csütörtökön a miskolci önkormányzat közgyűlése, amely megoldást nyújthat a problémára, például felvásárolná, vagy kisajátítaná a telepeken található nem önkormányzati tulajdonú ingatlanokat.

Márpedig például Lyukóban szinte kizárólag csak magántulajdonú ingatlanok vannak, ott néhány lakást kivéve nincsenek önkormányzati tulajdonú bérlakások.

Az meg már mindennek a teteje, hogy folyamatosan egy kalap alá veszik, s összemossák az önkormányzati bérleményekben élő szegény, de tisztességes embereket azokkal, akik szintén önkormányzati lakásban élnek, ám képtelenek a közösségi együttélési szabályok betartására. Nyilvánvaló, hogy ez utóbbiakat képtelenek kirakni a bérleményekből, ám ennek nem az a megoldása, hogy az eddig is létező, a bérleti jogviszony megszüntetése esetén adható térítési díjak kifizetését feltételekhez kötik.

És ezt adták el országnak-világnak úgy, hogy felszámolják a nyomortelepeket. A probléma viszont továbbra is itt marad a nyakunkon.

Földesi Norbert, az MSZP miskolci önkormányzati frakciójának vezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában