Helyi közélet

2014.05.26. 01:28

Közlemény - Lezárásra kerül a Nagyváthy utcai híd

Miskolc - 2014. május 26-án, hétfőn 10 órakor átépítés miatt lezárják a Nagyváthy utcai közúti hidat az autósok elől, a gyalogosforgalom azonban zavartalan lesz.

Miskolc - 2014. május 26-án, hétfőn 10 órakor átépítés miatt lezárják a Nagyváthy utcai közúti hidat az autósok elől, a gyalogosforgalom azonban zavartalan lesz.

Az autósok számára hasznos információk

Az autósok a Nagyváthy utcai híd helyett a Thököly- és a Malomszög utcánál lévő hidat használhatják. Az Avas városrész irányába a Vászonfehérítő, Damjanich és a Gyár utcákon keresztül, az Avas városrész irányából a Geró utca, a Petőfi utca és a Malomszög útvonalon lehet majd közlekedni. Az Avas városrész irányából a Diósgyőr városrészt a Gyár u., Damjanich u., Kiss Ernő útvonalon érhetik el.

Az autósok közlekedését útjelző táblák segítik, szíves türelmüket kérjük a hídfelújítás befejezéséig, várhatóan 2014. augusztus közepéig.

A híd lezárása érinti a 38-as autóbusz közlekedését

A 38-as járatok a híd lezárása miatt az Avas kilátótól a Bodótető felé közlekedve nem érintik a Szent Anna tér megállót, helyette a Geró J. utca elején kialakított ideiglenes megállóhelyen állnak meg.

21-es járatok útvonala módosul a Kandó Kálmán utca irányába, de megállóhely nem marad ki:

  • A 21-es járatok útvonala a Kandó K. utca irányba: a Nagyváthy megállóig változatlan, majd Kiss E. út, a hídon áthaladnak, erősen balra kanyarodnak az erre a célra kialakított autóbuszfordulóba, majd jobbra kanyarodva a Nagyváthy út, ezt követően az eredeti útvonalukon haladnak. Megállóhely nem marad ki.
  • A 21-es járatok útvonala a Tiszai pályaudvar irányába nem változik.
  • A 38-as járatok esetében:

  • A 38-as járatok útvonala az Avas kilátó irányába módosul, de megállóhely nem marad ki: a Szent Anna tér megállóhelyig változatlan, majd Vászonfehérítő ( volt Domus sarok), Kiss E. út, majd a hídon áthaladva, erősen balra kanyarodnak az erre a célra kialakított autóbuszfordulóba, jobbra Nagyváthy u. ezt követően az eredeti útvonalon közlekedik.
  • A 38-as járatok útvonala a Bodótető irányába: az Avasalja megállóhelyig változatlan, Geró u., Malomszög utca, ezt követően eredeti útvonalon közlekedik tovább. Ahogy fentebb is írtuk, az Avas kilátótól a Bodótető felé közlekedve a 38-as járat nem érinti a Szent Anna tér megállót, helyette a Geró J. utca elején kialakított ideiglenes megállóhelyen áll meg.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában