Helyi közélet

2014.05.20. 08:05

Kocsijával akart ölni Kazincbarcikán

Miskolc, Kazincbarcika - A vádlott a zebrán gázolta el haragosait, majd késsel kergette meg őket.

Miskolc, Kazincbarcika - A vádlott a zebrán gázolta el haragosait, majd késsel kergette meg őket.Vádat emelt a megyei főügyészég több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és zaklatás vétsége miatt egy 29 éves férfivel szemben a közelmúltban, közölte az Észak-Magyarországgal dr. Miskolci László megyei főügyész.

A vádlott múlt év tavaszán ismerkedett meg a sértett férfival és annak barátnőjével. Kapcsolatuk kezdetben baráti volt, azonban a vádlott egy vélt sérelem miatt megharagudott a párra és előbb telefonon, majd személyesen is zaklatta őket. Bántalmazással és megöléssel is fenyegetőzött, ami miatt a sértettek feljelentést tettek.

Ez csak olaj volt a tűzre, mert a vádlott ezután már a feljelentés visszavonása végett is folyamatosan fenyegetőzött. Tavaly május 16-án, a délutáni órákban a vádlott gépkocsival közlekedett Kazincbarcikán, amikor észrevette a zebrán áthaladó sértetteket. Őket egy autós engedte át, a vádlott azonban kocsijával, óránként 50 kilométeres sebességgel bevágott a gyalogátkelő előtt megálló autó elé, és járművét a fiatal pár felé kormányozta.

A jármű nőt a elsodorta, a férfit azonban olyan erővel ütötte el, hogy a motorháztetőre csapódott, majd onnan a földre zuhant.

A vádlott ezután kiszállt a kocsiból, és egy 17 centiméteres pengehosszúságú késsel a kezében indult a férfi felé, aki menekülni kezdett. A gázoló megöléssel fenyegette és utána dobta a kést, ami azonban célt tévesztett. A vádlott ezután elhajtott a helyszínről.

A sértett nő alkarja eltört, a férfi ficammal és zúzódással úszta meg a gázolást. A szakértői vélemény szerint az ilyen sebességű elütésnél akár a halálos eredmény bekövetkezésével is számolni kell.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában