Helyi közélet

2014.04.10. 15:41

Húsz perc helyett csak 6

Miskolc - Régi vágya teljesül az avasiaknak: hétfőtől a Hideg soron is jár busz a belvárosba.

Miskolc - Régi vágya teljesül az avasiaknak: hétfőtől a Hideg soron is jár busz a belvárosba. – Végre, ezt is megértük – mondja egyik olvasónk, aki rendszeresen jár a Győri kapuból az Avas tetejére és vissza, amikor meghallotta, hogy hamarosan a Hideg soron is közlekedik majd a busz. – Alig néhány perc alatt le lehet majd érni a belvárosba.

Jelenleg az Avas tetején lakóknak fél órára is szükségük van ehhez. A leggyorsabban 35-ös busszal utazhatnak, amely 12 perc alatt jut el a Centrumig. Ott még villamosra kell szállni (amely csúcsidőben meglehetősen zsúfolt) és kábé 7 perc, amíg leszállhatnak – mondjuk – a Malomszög utcánál. Most, a 38-as busszal ez az útvonal 6 percre rövidülhet.

Jövő hétfőtől

Április 14-étől, jövő hétfőtől a járat az Avas kilátótól nem a lakótelep irányába, hanem a Hideg sor felé indul el a következő megállókat érintve: Mendikás, Hideg sor, Avasalja utca, Szent Anna tér majd a Malomszög utca, s ez a menetrend szerint összesen 6 percet vesz majd igénybe. (Innen megy tovább a Bodótetőre.) A menetrendet vizsgálva láthatjuk, hogy fél óránként jár majd a busz (munkahelyre, iskolába igyekvőknek például reggelente 6.40; 7.10; 7.40-kor.). A menetrendváltozás további változásokat generál majd a 21-es és a 34-es buszok menetrendjében, ezek tanulmányozásához érdemes a közlekedési vállalat honlapját böngészni.

Midibuszok

Kérdéses egyébként, hogy miért éppen most vezetik be a buszközlekedést a Hideg soron. Hosszú-hosszú évekkel ezelőtt már tervezték ezt egykor, még a buszöblöket is kialakította az akkori városvezetés, aztán nem lett belőle semmi. Akkor arra hivatkoztak, hogy túl keskeny a buszoknak az út, és az alatta lévő pincék sem birták volna a terhelést. Az MVK Zrt.-től kérdeztük, hogy elhárultak-e ezek az akadályok, de erre a kérdésünkre nem kaptunk választ. Csak következtetni tudunk, hogy ez is az oka annak, hogy midibuszok járnak majd ezen a szakaszon. Azt sem sikerült megtudnunk, hogy az új buszjárat bevezetése jár-e plusz költséggel, esetleg plusz beruházással. Az MVK Zrt. közleménye annyit tartalmaz: a 38-as járat közvetlenül összeköti az Avas III-as ütemét a miskolci belváros „hivatali-negyedével", illetve segíti az Avasról a belvárosi iskolákba közlekedő diákok gyorsabb eljutását. Ezen túlmenően várhatóan tehermentesíti az egyéb járatokat a közvetlen belvárosi szakaszukon, ahol most is nagy a kihasználtság.

ÉM-HM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában