Helyi közélet

2014.04.09. 14:07

Elfoglalták a miskolci cementgyárat

Miskolc - Biztonsági őröket bérelt fel a Magyar Cement Kft., hogy az elutasító bírósági döntést figyelmen kívül hagyva birtokba vegyék a miskolci cementgyárat.

Miskolc - Biztonsági őröket bérelt fel a Magyar Cement Kft., hogy az elutasító bírósági döntést figyelmen kívül hagyva birtokba vegyék a miskolci cementgyárat.A Holcim az Észak-Magyarországnak küldött közleménye szerint „a Holcim és a Magyar Cement Kft. között hosszú évek óta folyó, a miskolci cementgyárral kapcsolatos peres ügyekben nem történt változás, a gyár átadás-átvételére vonatkozó jogi döntés nem született. A Magyar Cement Kft. a cementgyár ingatlanaival kapcsolatos birtokbavételi kérését a bíróság több ízben, így legutóbb 2014. február 11-én kelt végzésében is egyértelműen elutasította. A fentiek tudatában, és a Holcim ügyvédjének tájékoztatását, illetve a munka- és balesetvédelmi előírásokat figyelmen kívül hagyva a biztonsági őrök kedden behatoltak a gyár területére. Szerdán reggel pedig nem engedték be a gyár állagmegőrzésesével megbízott dolgozókat. A Holcim eddig teljes felelősséggel végezte az állagmegőrzést, és biztosította a gyárterület őrzését, és a jövőben is mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt a feladatot továbbra is felelősségteljesen végezhesse."

Mint megtudtuk, a Holcim kedden segítséget kért a rendőrségtől a biztonsági őrök feltartóztatása érdekében, ám a kiérkező rendőrök – polgári peres eljárásról lévén szó – nem avatkoztak közbe.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában