Helyi közélet

2014.03.24. 12:42

Jegyzet: Cigit, cigit

<em>A minap jót nevettem azon, hogy egy szállóvendég úgy kérdezte meg a recepcióst, hol lehet cigit venni: „Megmondaná, hol van a legközelebbi nemzeti dohánybolt?" Mintha lehetne máshol cigarettát venni</em>...&nbsp;<strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

A minap jót nevettem azon, hogy egy szállóvendég úgy kérdezte meg a recepcióst, hol lehet cigit venni: „Megmondaná, hol van a legközelebbi nemzeti dohánybolt?" Mintha lehetne máshol cigarettát venni... Szalóczi Katalin jegyzete.

A napokban arra lettem figyelmes, hogy a megyeszékhely egyik forgalmas utcájának épületben, egy bank helyén, tábla hirdeti: itt hamarosan nemzeti dohánybolt nyílik. Gondolatban próbálom felkutatni, mennyire hiánypótló itt ez az újabb nemzeti dohánybolt. S hogy vajon nem zár-e be ez is, mint elődje, a bankfiók, a másik, sokkalta nagyobb bankpalota közelében.

Vélhetőleg abban, hogy a dohányboltok tulajdonosainak miként válik be a dohányüzlet (bocs, hogy elhagyom az ezen összefüggésben nevetséges, vagy inkább siralmas jelzőt), is szerepe lehet annak, hogy a közelben még hány koncessziót kötöttek. Többen máris befuccsoltak, amit az Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. sem tagad, ha nem is közöl adatokat. Viszont megnyugtat mindenkit: még több mint 800 koncesszió vár gazdára. Ami azonban nem azt jelenti, hogy ennyi településen nem lehet cigarettához jutni, ugyanis ahol nincs élő szerződés, ott az ND Zrt. ideiglenesen kijelöl üzleteket a zavartalan dohánytermék-ellátás érdekében.

Én is megnyugtatnám őket: cigihez nem csak az általuk kijelölt boltokban lehet hozzájutni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában