Helyi közélet

2014.02.28. 10:34

Hulladékellenőrzés Lyukóban: félsiker?

Miskolc-Lyukóvölgy - A Lyukóvölgy Annabányai környezetvédelmi bejárásra hívták a sajtó képviselőit a Települések Magmaradásáért Egyesület. A helyszíni szemle célja a miskolci önkormányzati bérlakásoknál a szilárd és folyékony hulladék elhelyezésének ellenőrzése volt.

Miskolc-Lyukóvölgy - A Lyukóvölgy Annabányai környezetvédelmi bejárásra hívták a sajtó képviselőit a Települések Magmaradásáért Egyesület. A helyszíni szemle célja a miskolci önkormányzati bérlakásoknál a szilárd és folyékony hulladék elhelyezésének ellenőrzése volt.- Az ügy előzményeiről annyit, hogy több, mint két éve, 2011. november 15-én Miskolc város jegyzője a nem megfelelő szilárd és folyékony hulladékkezeléssel kapcsolatban hatósági ellenőrzést rendelt el - mondta az Észak-Magyarországnak csütörtökön délután a helyszíni bejáráson Szemes István, a Települések Magmaradásáért Egyesület elnöke. - Az ellenőrzés kapcsán kiderült, hogy területen több önkormányzati bérlakás van, ahol nem megfelelő a hulladékkezelés. A miskolci jegyző nem járhatott el az ügyben, hiszen önkormányzati ingatlanokról volt szó. Ezért a Kormányhivatalhoz került az ügy: ők a putnoki jegyzőt jelölte ki, hogy járjon el az ügyben. A putnoki jegyző amikor először itt járt megfeledkezett az ügyféli jogállásunkról. Az eljárást lefolytatta, mindent rendben talált. Miután ezt megtudtuk, megtettük a büntető feljelentéseket, mivel egyértelmű volt, hogy abban az időben senkinek sem volt szeméttárolója, a területen egy konténer volt. A feljelentések hatására elrendeltek még egy eljárást. Mivel érdemleges nem történt, Jakab Péter önkormányzati képviselőhöz fordultunk.

"Frontharcot" vívnak

- Frontharcot vívunk évek óta! - mindezt már Jakab Péter nyilatkozta a helyszínen munkatársunknak. - A legszomorúbb az, hogy nem a csak a "mélyigénytelen" miskolciakkal szemben tesszük ezt, hanem Miskolc jegyzőjével szemben is. Annak ellenére, hogy mint képviselőnek a legfőbb segítségem kellene, hogy legyen.

Jakab Péter megjegyezte azt is: a MIK Zrt, mint a város ingatlan kezelője "boldog-boldogtalannak bérbe adta a város ingatlan vagyonát". Olyanoknak is, akik "nem rendeltetésszerűen használták."

- Ennek köszönhetően számos avult telep alakult ki - tette hozzá. - Most azért vagyunk itt, hogy meggyőződjünk arról, hogy az önkormányzati ingatlanok területén miként tud érvényt szerezni a város a jogszabályoknak. Nem leszek meglepve, ha itt is elégtelenre vizsgáznak.

A bejárást Putnok város jegyzője megbízásából, Muszka András főmérnök vezette, aki nem kívánt az Észak-Magyarországnak nyilatkozni és arra kérte lapunk fotósát, hogy se róla, se munkatársairól ne készüljön fénykép. A putnoki főmérnök "csapata" felvette a jegyzőkönyvet, bejárta a területet, majd távozott.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában