Helyi közélet

2014.02.28. 12:33

Fellélegezhetnek Göncön

Gönc - Maradnak az intézmények Göncön, de a teher már nem a városé.

Gönc - Maradnak az intézmények Göncön, de a teher már nem a városé.Kicsit fellégezhet Gönc. Két intézményének fenntartását ugyanis átvállalta az állam, így nem a szerény költségvetésből kell kigazdálkodnia azok finanszírozását. Igaz, a kigazdálkodásra eddig sem volt túl sok lehetőség, így csak a város adóssága nőtt hónapról hónapra.

Sivák János polgármestertől megtudjuk, hogy a Kistérségi Járóbeteg Szakellátó Központ 2011 októberében nyílt meg 24 település lakói számára. Ezt már kezdetben is önkormányzati, kistérségi társulási anyagi hozzájárulással kellett üzemeltetni, tekintettel arra, hogy a működtetés költségéből havonta hozzávetőlegesen 2,5 millió forint hiányzott. Ez hatalmas teher volt, melynek egyik oka, hogy a térség lakóinak száma nem elég ahhoz, hogy gazdaságosan lehessen fenntartani az intézményt. Ráadásul épp ebben az évben Gönc önkormányzatával szemben adósságrendezési eljárás indult. Ez év januárjától azonban az intézmény fenntartását átvállalta az állam, és a sátoraljaújhelyi kórház telephelyeként működik tovább.

Részletek a www.eszak.hu-n és a pénteki Észak-Magyarországban.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában