Helyi közélet

2014.01.03. 08:21

Nézőpont: Másnap

<em>Sosem volt különösebben kedvelt ünnepem a szilveszter. A szülői szigor egyetlen egyszer engedett tizenévesen évbúcsúztató buliba, akkor is megártott az óvatosan kortyolt alkohol, az éjféli pezsgőre már rá sem bírtam gondolni, nem sok öröme volt bennem a partneremnek sem, tánc helyett a vizes ruhát cserélgette a homlokomon, hogy a megbeszélt időben tűrhető állapotban kopogtathassak otthonunk ajtaján.</em>.. <strong>Szalóczi Katalin jegyzete</strong>.

Sosem volt különösebben kedvelt ünnepem a szilveszter. A szülői szigor egyetlen egyszer engedett tizenévesen évbúcsúztató buliba, akkor is megártott az óvatosan kortyolt alkohol, az éjféli pezsgőre már rá sem bírtam gondolni, nem sok öröme volt bennem a partneremnek sem, tánc helyett a vizes ruhát cserélgette a homlokomon, hogy a megbeszélt időben tűrhető állapotban kopogtathassak otthonunk ajtaján... Szalóczi Katalin jegyzete.Szívesen elfeledkeztem volna arról a szégyenteljes éjszakáról, de mintegy fegyverül, örökre bevésődött az emlékezetembe.

Az évtizedek folyamán volt ugyan néhány kivételesen kellemes szilveszterezésem is, de a többit összemossa az emlékezet. Ami mindig van, volt: összegzés az elmúltról és tervezgetés a jövőről.

Nem tudom, mire emlékeznek majd azok, akik a legutóbbi szilveszterezés után a detoxon kötöttek ki, vagy csak egyszerűen hülyére itták maguk. Nem voltak kevesen, s ami a legelszomorítóbb: sok volt közöttük az egészen fiatal. Újév napján, munkába jövet, mindenesetre elég szívszorító látványban, élményben volt részem. A tizenéves fiatalok (nem egy karján a maturálók szalagjával), nevezzük úgy, kommunikációjából lejött, hogy többen arra sem emlékeznek, miként léptek át 2013-ból 14-be. (Nem kellett hozzá hallgatózni, a „leittam magam mint állat" témájú beszámolókat általában nagy hangon tárgyalják ki, sajnos nem csak ünnepek idején.)

Vajon tervez-e jövőt, aki a tegnapra sem emlékezik, ráadásul büszke is rá?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában