Helyi közélet

2014.01.08. 10:42

Közlemény - Jobbik: A laptopok felére sem pályáztak a miskolciak

Miskolc - Az eredeti határidőig csupán 7300-an jelentkeztek a kormány nagy laptoposztására, melynek keretében 17 ezer ingyen számítógépre lehet pályázni Miskolcon. A Jobbik szerint ez is bizonyítja: a miskolciaknak nem ajándék laptopra van szükségük, hanem munkára és tisztességes fizetésre.

Miskolc - Az eredeti határidőig csupán 7300-an jelentkeztek a kormány nagy laptoposztására, melynek keretében 17 ezer ingyen számítógépre lehet pályázni Miskolcon. A Jobbik szerint ez is bizonyítja: a miskolciaknak nem ajándék laptopra van szükségük, hanem munkára és tisztességes fizetésre.Jakab Péter, a párt önkormányzati képviselője az erről tartott tájékoztatón emlékeztetett, a Fidesz az ún. Digitális Miskolc projekt keretében eredetileg 40 ezer számítógépet akart szétosztani a megyeszékhelyen. Ehhez képest a decemberi határidőig csupán 13 ezren érdeklődtek a laptopok iránt, s közülük is mindössze 7300 lakos nyújtotta be pályázatát az eszközökre. Hozzátette, a városvezetés a szerény eredmények láttán meghosszabbította a jelentkezési határidőt, egyúttal döntöttek arról is, kitelepítik a programot a bevásárlóközpontokba, hátha ott több embert vehetnek rá, hogy pályázzanak a kémprogramok fogadására is alkalmas gépekre.

A politikus úgy véli, a vártnál jóval csekélyebb érdeklődés is jelzi, a miskolciak már túl vannak azon, hogy akár egy szatyor száraztésztával, akár egy laptoppal meg lehessen őket vásárolni a választások előtt: az itt élők többsége nem ajándékokat vár, hanem tisztességes munkát tisztességes fizetéssel.

Jakab Péter hangsúlyozta: pártja szerint a laptoposztásra szánt pénzből legalább kétezer új, államilag támogatott miskolci munkahelyet lehetett volna létrehozni a versenyszférában, amely jelentős gazdaságélénkítést jelentett volna a városnak. Mint mondta, ezekre a munkahelyekre nagy szükség is lenne, amennyiben a fideszes vezetés nem debrecenieknek, budapestieknek vagy zalaegerszegieknek adna munkát Miskolcon, hanem helyieknek.

- Jakab Péter, Jobbik B.-A.-Z. megyei és miskolci alelnöke, Miskolc MJV önkormányzati képviselője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában