Helyi közélet

2014.01.09. 16:18

Közlemény - Fidesz: A Jobbik nem érti a digitális írástudatlanság felszámolásának lényegét

Miskolc - Nem ismeri a Jobbik a Digitális Közösség programot, és felelőtlenül a miskolciak érdekei ellen beszél. Ezt a következtetést lehet levonni a párt által kiadott közleményből, amely hemzseg a téves információktól, és amellyel megpróbálja elriasztani az embereket.

Miskolc - Nem ismeri a Jobbik a Digitális Közösség programot, és felelőtlenül a miskolciak érdekei ellen beszél. Ezt a következtetést lehet levonni a párt által kiadott közleményből, amely hemzseg a téves információktól, és amellyel megpróbálja elriasztani az embereket.A Digitális Közösség Program lényege éppen a munkahelyteremtés és a régió versenyképességének növelése. A pályázattal olyan személyek kerülnek be a programba, akiknek valóban szükségük van az eszközre valamint a megszerezhető tudásra, és ezért cserébe vállalnak bizonyos feltételeket is. Ezt nevezi a Jobbik laptop osztásnak, amivel megsért többezer miskolci családot.

Sajnáljuk, hogy a Jobbik nem érti a Digitális Közösség program lényegét, hiszen a pilot projekt olyan utakat, lehetőségeket nyithat meg a pályázók előtt, amelyet minden politikai pártnak teljes vállszélességgel kellene támogatni, ahelyett hogy téves információk tömkelegével próbálják elriasztani az embereket. A programnak köszönhetően a miskolciak összesen 17.000 laptophoz és olyan digitális tudáshoz juthatnak, amellyel támogatjuk álláskeresésüket, munkahelyük megtartását vagy éppen tanulmányaikat, képzésüket. A térítésmentes eszközökért cserébe annyit kérünk, hogy vegyenek részt az egyébként szintén térítésmentes oktatáson és a program ideje alatt rendelkezzenek egy kedvezményesen biztosított internet előfizetéssel. Vagyis semmiféle ajándékosztásról vagy a korában a szocialisták által bevetett száraztészta osztásról nem beszélhetünk, amit a miskolci lakosok tökéletesen értenek, ellentétben a Jobbikkal.

Az ellenzéki párt a miskolciak ellen beszél. A térségben élők érdeke, hogy az Európai szinten egyedülálló program rövid távú megoldások helyett hosszú távon kívánja segíteni az emberek munkahelyhez jutását, munkahelyük megtartását. Emellett a nagy beruházások elnyeréséhez is elengedhetetlen a jól képzett munkaerő.

A pártnak továbbá tisztában kellene lennie azzal is, hogy semmiféle kémprogram nem kerül a gépekre. Egy, a rendszergazdák munkáját segítő leltározó program lesz telepítve, ami semmilyen személyes adat kinyerésére, megfigyelésre nem alkalmas. Sőt, teljesen transzparens módon követhető lesz minden telepítés és programtörlés, ami a gépeken történik.

A városvezetés folyamatosan segíti a munkahelyteremtést, a novemberben megkötött Takata beruházásnak köszönhetően például körülbelül ezer munkahelyet teremt Miskolc.

- Kiss János, a Fidesz miskolci frakcióvezetője -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában