Helyi közélet

2013.12.06. 17:52

Közlemény - MSZP: Strandépítés helyett pótcselekvés Miskolctapolcán!

Miskolc - Botrányos, amit tapolcai strandépítés címen művel a miskolci városvezetés. A fedett sportuszoda szomszédságában elsősorban TAO-s pénzből felhúznak egy 50 méteres nyitott úszómedencét, melléraknak egy 800 fős lelátót, s azt állítják, hogy strandot építenek.

Miskolc - Botrányos, amit tapolcai strandépítés címen művel a miskolci városvezetés. A fedett sportuszoda szomszédságában elsősorban TAO-s pénzből felhúznak egy 50 méteres nyitott úszómedencét, melléraknak egy 800 fős lelátót, s azt állítják, hogy strandot építenek.A tapolcaiakat miért nem tájékoztatták a tervek megváltoztatásáról? Hogyan lehet gazdaságosan üzemeltetni egy úszómedencét és egy lelátót önmagában? A Fidesz nem csinál mást, csak, hogy feledtesse az évek óta tartó szerencsétlenkedést, elszórja az adófizetők pénzét, ahelyett, hogy a gyerekekre kapott forrásokat valóban a gyerekekre költené. Minderről dr. Simon Gábor szocialista országgyűlési képviselő beszélt pénteken Miskolcon.

A sajtótájékoztatót eredetileg a jövő évi költségvetéshez benyújtott, Miskolcot érintő szocialista módosító indítványokkal kapcsolatban hirdette meg dr. Simon Gábor és dr. Varga László országgyűlési képviselő.

Varga elmondta: bár első körben még a Miskolctapolca fejlesztéséért felelős miniszteri biztos, Sebestyén László fideszes országgyűlési képviselő is leszavazta az MSZP-sek által indítványozott 3,2 milliárd forintos költségvetési átcsoportosítást (forrást akkor a Videoton stadiontól vontak volna el), a második körben ismét benyújtották a városrésszel kapcsolatos módosítójukat. Ezúttal 1 milliárdot irányoznának elő a miskolctapolcai fejlesztésekre. További 1-1 milliárdot javasolnak átcsoportosítani a miskolci intézmény-felújításokra (iskolák, óvodák, kórházak, rendelők, szociális intézmények épületeire), a közbiztonság fejlesztésére (például új rendőrőrsökre), a panelrekonstrukció folytatására és kátyúzásra. Ezúttal is, mint mindig, várják, hogy a miskolci fideszes képviselők támogassák a javaslataikat, s azt is, hogy erre biztassák fideszes frakciótársaikat is.

Dr. Simon Gábor a Miskolctapolcával kapcsolatos csütörtöki történésekre reagált. Dr. Kriza Ákos polgármester ugyanis szerződést kötött egy kivitelező céggel, hogy a strand volt területén építsen egy 50 méteres versenymedencét, lelátóval és wellnessrészleggel. Mindezt több mint egymilliárd forintból.

Simon emlékeztetett: 2009 óta folyamatosan arról beszélt minden fideszes országgyűlési képviselő és városvezető, hogy strandot építenek Miskolctapolcán. A pályázatuk 2002-ben elbukott, egyetlen fillért sem tudtak erre a célra szerezni, miközben Debrecen, vagy Nyíregyháza milliárdos forrásokhoz jutott hozzá. Évek óta csak ígérgetnek, s most, a választások közeledtével egy olyan projektbe kezdenek bele, amelyre az égvilágon semmi szükség. "Milyen felhatalmazás alapján? Kikkel egyeztettek?" – kérdezte.

Szerinte amit Miskolctapolcán most építeni akarnak, annak még a terveit sem vitatták meg az ott élőkkel, a korábban bemutatott terveket pedig eldobták, csak azért, mert azok megvalósítására nincs pénzük. A csütörtökön ismertetett beruházás nem egy komolyan vehető strandberuházás terve, az csak a városvezetés igen költséges és a későbbiekben komoly károkat okozó, kampánycélokat szolgáló pótcselekvése.

- Dr. Simon Gábor és Dr. Varga László országgyűlési képviselők -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában