Helyi közélet

2013.12.30. 19:31

„Gáz”: későn kaptak észbe

Miskolc - Tumultus alakult ki a TIGÁZ miskolci ügyfélszolgálatán a hét utolsó napjaiban, panaszolta olvasónk.

Miskolc - Tumultus alakult ki a TIGÁZ miskolci ügyfélszolgálatán a hét utolsó napjaiban, panaszolta olvasónk.Hosszú sorokban várakoztak az emberek, hogy megrendelhessék a TIGÁZ-nál az ingyenes műszaki-biztonsági felülvizsgálatot. Ám mielőtt panaszosunk sorra kerülhetett volna, elfogyott a nyomtatvány. Fénymásoltak ugyan jó adagot, de az is kevésnek bizonyult. Többen is attól tartanak: ha nem sikerül leadni igénylésüket Szilveszter napján déli 12 óráig, már fizetniük kell a szolgáltatásért.

– Bár szeptemberre harangozták be, mi nem tehetünk arról, hogy végül november elejére született meg a rendelet, amely alapján azon ingatlantulajdonosok, társasházak esetében közös képviselők, akik egyetemes felhasználásra jogosultak és felhasználói berendezésük 1981. január 01-je előtt, vagy ismeretlen időpontban került üzembe helyezésre, kötelesek megrendelésüket 2013. december 31-ig leadni ügyfélszolgálati irodáinkon. Nem csak a miskolci, a többi ügyfélszolgálatunk tapasztalata is azt mutatja, hogy sokan későn ébredtek fel – reagált Száraz Gábor, a társaság sajtószóvivője.

Ingyen, de később

Azt viszont határozottan kijelentette: aki ez időpont után adja be a megrendelését, annak sem kell fizetnie a felülvizsgálatért, csak éppen rájuk nem vonatkozik hogy a felülvizsgálatot a szolgáltató 2014. szeptember 30-ig köteles elvégezni. Akik lecsúszott volna, az legkésőbb a soron következő hitelesítési gázmérőcseré időpontjáig (ami 10 évente esedékes) számíthat a műszaki-biztonsági felülvizsgálatra. (A témáról további kérdések és válaszok: www.tigazdso.hu)

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában