Helyi közélet

2013.11.22. 08:38

Fiatalkorúnak árult illegális cigarettát a Búza téri piacon

Miskolc - Egy 15 éves fiúnak adott el illegális cigarettát az a nő, akit a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a miskolci Búza téri piacon.

Miskolc - Egy 15 éves fiúnak adott el illegális cigarettát az a nő, akit a napokban értek tetten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a miskolci Búza téri piacon. Az árusnál összesen 138 doboz különböző márkájú ukrán cigaretta volt. A 49 éves nő a meghallgatásán elmondta: a cigarettákat néhány nappal korábban egy másik miskolci piacon vásárolta, hogy azt haszonszerzés reményében továbbértékesítse. A néhány ezer forintos haszon helyett azonban most 5 és 500 millió forint közötti bírságra számíthat.



Az illegális cigarettaárusítókat segítő, úgynevezett „figyelők" miatt civil ruhában járőröztek a NAV pénzügyőrei a miskolci Búza téri piacon a héten. Szerdán kora reggel arra lettek figyelmesek, hogy egy nő éppen cigarettát ad át egy fiúnak. Mindkettejüket igazoltatták és ekkor derült ki, hogy vevő fiatalkorú, csak 15 éves. A nő csomagjait átvizsgálták, és összesen 138 doboz különböző márkájú, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak nála, melyeket lefoglaltak a pénzügyőrök. A nő meghallgatásán elmondta, hogy az ukrán cigarettákat néhány nappal korábban egy másik miskolci piacon vásárolta 410 forintért és dobozonként 70 forintos haszonnal próbálta meg továbbértékesíteni. A néhány ezer forintos haszon helyett azonban most több millió forintos bírságra számíthat. A nő ellen ugyanis jövedéki törvénysértés, valamint a trafiktörvény megsértése miatt is eljárás indult. Ez utóbbi előírásai szerint 5 és 500 millió forint közötti bírsággal büntethető - tájékoztatta a Borsod Online-t Varga Zoltán sajtóreferens.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában