Helyi közélet

2013.10.18. 11:09

"Eljátszották" a harsányi középpályás halálát

Harsány - Helyszíni tárgyalást tartottak a tavalyi harsányi késelés ügyében folyó eljárásban.

Harsány - Helyszíni tárgyalást tartottak a tavalyi harsányi késelés ügyében folyó eljárásban.A bűncselekmény eredeti helyszínén, Harsány főutcáján mutatták meg csütörtökön délelőtt a tanúk és a vádlott, hogyan is zajlott le az a tavaly októberi incidens, melynek végén egy 21 éves harsányi férfi, a község futballcsapatának közkedvelt középpályása élettelenül maradt a földön. Bár, a nyomozati szakban már lefolytatott a rendőrség egy bizonyítási kísérletet, melyről készült egy videofelvétel is, amit a bíróság egy korábbi tárgyaláson megtekintett, de az alapján nehéz volt elképzelni, mi is játszódott le valójában azon a szombat éjjelen. A helyszíni tárgyalás idejére a rendőrség részlegesen lezárta a településen átvezető utat. A „színpadot” a megyei rendőr-főkapitányság bűnügyi technikusai rendezték be és videokameráikkal őt dokumentálták az eseményeket. A főutca számos pontján bűnjeltáblák jelezték, hogy ott valamilyen bizonyítékra bukkantak a bűncselekmény után – most ebben a „díszletben” játszották el a történteket az eredeti szereplők. A sértettet – amikor szükség volt rá –, maga a tárgyalást vezető bíró, dr. Horváth Dóra „alakította”. A helyszín méreteit a bűncselekményről készült leírások és a rendőrségi bizonyítási kísérlet felvétele sem tudtak visszaadni, részben ezért volt szükség a harsányi tárgyalásra. Itt látszott, hogy a szórakozásból hazafelé tartó két csoport hogyan is keresztezte egymás útját, ki hol, s nem utolsó sorban: mit csinált, s abból mit érzékelhettek a többiek.

Ami laikus szemmel is látszott: egy meglehetősen hétköznapi, kapatos emberek közötti „kakaskodás” vezetett a 21 éves férfi halálához.

További részletek a pénteki Észak-Magyarországban.


Korábbi cikkek:

23.10.2012 | Harsány - Az elmúlt hétvégén a megyei II. osztály Közép csoportjában a Harsány - Sajóörös mérkőzésen a hazaiak a győzelmet Pusztai Norbert emlékére ajánlották.


17.10.2012 | Miskolc - A rendőrség előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a miskolci elkövetőt, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy harsányi fiatalembert.


16.10.2012 | Miskolc, Harsány - Elrendelte a bíróság a harsányi emberölés elkövetőjének egy hónapos előzetesét.


15.10.2012 | Harsány - Gyásszal kezdődött a harsányi focimeccs vasárnap: megkéselték a csapat egyik tagját.


15.10.2012 | Harsány - Szombatról vasárnapra virradó éjjel egyetlen késszúrással ölt meg egy miskolci fiatal egy 21 éves harsányi fiút.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában