Égnek a gyertyák a falu kedvenc focistájáért Harsányban

Akt.:
Égnek a gyertyák a falu kedvenc focistájáért Harsányban
Égnek a gyertyák a falu kedvenc focistájáért Harsányban
Harsány – Gyásszal kezdődött a harsányi focimeccs vasárnap: megkéselték a csapat egyik tagját.

„Mindenki szerette Norbit, mert mindig vidám volt, és mindenkihez volt egy-két kedves szava”, mesélte szombaton éjjel elhunyt bátyjáról Pusztai Dávid. Kettejük között alig másfél év a korkülönbség, ezért gyakorlatilag mindenhová együtt jártak. Vele és öccsükkel, Gergővel a harsányi futballcsapat klubháza előtt beszélgetett munkatársunk, ahol éppen gyertyát gyújtottak bátyjuk, Norbi emlékére.

Vasárnap az ifi és a felnőtt csapat is gyászolt, fekete karszalaggal játszottak és a meccs előtt némán fejet hajtottak az előző éjjel szíven szúrt fiatalember előtt. „Norbi az ifiben csatár volt, a felnőtt csapatban középpályásként játszott, bár az utolsó néhány mérkőzésen nem lépett pályára, mert egész nyáron dolgozott”, mesélték öccsei, akiktől úgy tudjuk, Norbi szakácsként Bogácson kereste a kenyerét. „A munkahelyén is szerették”, tette hozzá Dávid, aki szombaton is együtt volt szórakozni a bátyjával.

T-boyból tébolyba

A testvérpár a Dávid barátnőjével együtt a T-Boy kocsmában szórakozott szombaton, ide tért be egy két miskolci és két helybeli fiatalból álló társaság is, akik az egyiküknél megtartott házibuliból érkeztek. Az egyik harsányi fiatal Dávidnak osztálytársa volt, most a Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában mentőápolónak tanul. Itt lett osztálytársa H. Patrik, akit meghívott a szombati bulijába, és aki később kioltotta a Norbi életét.

A kocsmában még a két csapat között semmilyen súrlódás nem történt, ezt a szórakozóhely tulajdonosa is megerősítette munkatársunknak.

„Amikor elindultunk hazafelé, ők még ott maradtak”, mondta Dávid. A három helybeli fiatal a kocsmától néhány száz méterre megállt beszélgetni, így a házibulis csapat beérte őket. Ekkor már be-beszólogattak egymásnak, de komolyabb atrocitás nem történt. A házibulis csapat távozott, de aztán visszatértek, és azt kezdték firtatni, ki szólt nekik az előbb.

„Verekedés nem inkább csak lökdösődés volt, de nagy volt a kavarodás. Csak azt vettem észre, amikor hátra fordultam, hogy Norbi baloldala tiszta vér”, mondta Dávid. A bátyját, aki karácsonykor töltötte volna be 21. születésnapját, az egyik miskolci vendég egy rugós bicskával szíven szúrta. Pusztai Norbert a mentőben halt bele a vérveszteségbe.

A tettes szerint véletlen volt

Patrik állítólag azt mondta, hogy a bátyám belelökte az árokba, és nem tudott onnan kimászni. Csak sajátmagát akarta védeni, ezért vette elő a kését, amibe Norbi beleszaladt”, folytatta Dávid, aki szerint ez a forgatókönyv elképzelhetetlen, hiszen mentőápoló-jelöltként a késelőnek pontosan tudnia kellett, milyen sérülést okozhat.

A 19 éves Patrikot a rendőrség őrizetbe vette, ellene emberölés megalapozott gyanújával indított eljárást, valamint kezdeményezte előzetes letartóztatásba vételét.

ÉM-SZP


Kedvenc középpályását gyászolja Harsány

Harsány – Szombatról vasárnapra virradó éjjel egyetlen késszúrással ölt meg egy miskolci fiatal egy 21 éves harsányi fiút.
Harsány, Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt H. Patrik 19 éves miskolci lakossal szemben.
Harsány – Információink szerint egy 21 éves fiút késeltek meg vasárnap hajnalban Harsányban. A fiú – úgy tudjuk -, a helyi csapat focistája volt.