Helyi közélet

2013.10.03. 09:58

Egyetemi 300 pont. Nem lesz ez sok?

Miskolc - Egyre jobban kell teljesíteniük azoknak a diákoknak, akik egyetemre készülnek.

Miskolc - Egyre jobban kell teljesíteniük azoknak a diákoknak, akik egyetemre készülnek.Bár végleges döntés még nem született, de Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere elképzelhetőnek tartja, hogy az egyetemi felvételi minimumponthatárt rögtön 300-ra emelik. (A maximum 500.)Véleménye szerint egyes speciális szakokat leszámítva a klasszikus alapképzések esetében ez a határ lenne a reális. Az ugrás azonban nem csekély, ugyanis a minimumponthatár jelenleg 240. Vajon mit szólnak mindehhez az érintettek?

Nem lesz idő

– Korábban az volt a szakminisztérium terve, hogy a minőségi felsőoktatás érdekében fokozatosan emelik a minimumponthatár, évenként 20-20 ponttal – mondta az Észak-Magyarországnak Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem tanulmányi szakreferense. – A jobb megoldás ez lenne, hiszen így a jelentkezőknek maradna idejük a felkészülésre. Ha valóban ilyen gyorsan emelnek, akkor az egyetemre készülők már nem tudnak sikeresen felkészülni az emelt szintű érettségire vagy a nyelvvizsgára, de nem marad idő egy-egy érettségi megismétlésére sem a több pont érdekében.

Részletek a csütörtöki Észak-Magyarországban!

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában