Helyi közélet

2013.09.10. 12:34

Nézőpont: Ha ütik a tamtamot

<em>A miskolci ember az olyan, hogy ha van valami a városban, akkor az a baj, ha semmi sincsen, akkor persze meg az a tragédia. Ez túlzás, de talán van benne némi igazság. Egyébként mindig ez jut eszembe, ha valamilyen program, esemény, vagy éppen fesztivál tombol Borsod fővárosában</em>. <strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

A miskolci ember az olyan, hogy ha van valami a városban, akkor az a baj, ha semmi sincsen, akkor persze meg az a tragédia. Ez túlzás, de talán van benne némi igazság. Egyébként mindig ez jut eszembe, ha valamilyen program, esemény, vagy éppen fesztivál tombol Borsod fővárosában. Juhász-Léhi István jegyzete.A sört még javában csapolták a belvárosi fák alatt, amikor jóval a Népkerten túlról érkeztek a bejelentések annak kapcsán, hogy elviselhetetlen a zaj. De hát mire is lehetett számítani? Az éjfélig, éjjel kettőig tartó koncertek hangjegyei nem egyenesen az univerzumba indultak, hanem a pihenni vágyó miskolci fülébe - az agyat is büntetve. Ugyan ki vágyna arra éjszakákon át, hogy a dobhártyát kinyíró ütemes tamtamot hallgassa?

Egy évvel ezelőtt, amikor a sörünnep debütált nekem is a helyszínnel volt bajom. Most is vallom, hogy nem az amúgy sem jó passzban lévő Népkert évszázados fái alá való ez a rendezvény. Ez az én véleményem, mint ahogyan az is, hogy a következő fesztivál kapcsán is lesznek olyanok, akiknek az ablaka alatt fognak óbégatni, ne adj Isten csörömpölni, és vizelni. Nehéz olyankor toleranciáról beszélni. Mert ugyan ki szereti a tamtamot? Pedig az lenne a csodás, ha megtalálnánk a nem létező arany középutat. Azt, amikor mondjuk a belvárosi lakos sem elszenvedője egy-egy miskolci eseménynek, hanem olyan résztvevője, aki talán már várja is a következőt.

Csak ez az ütemes tamtam ne lenne...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában