Helyi közélet

2013.08.07. 14:02

Nézőpont: Szóóódát!

<em>„Szóóóódát! Szóóóóódát!” - kiabálta a fülledt saújhelyi nyárba egy likacsos atlétás férfi a lovasszekérről, miközben veszettül rázta a kolompját. Ekkor már borítékolható volt, hogy szélárnyékában megjelenik egy fekete Csepelt tolva, hosszú ballonkabátban egy másik szaki, aki meg elnyújtott hangon azt zengte a Sallai-Fürst utcában, hogy „eeesssernyő javítás, eeesssernyő csináltatás!”</em>&nbsp;&nbsp;<strong>Juhász-Léhi István jegyzete</strong>.

„Szóóóódát! Szóóóóódát!” - kiabálta a fülledt saújhelyi nyárba egy likacsos atlétás férfi a lovasszekérről, miközben veszettül rázta a kolompját. Ekkor már borítékolható volt, hogy szélárnyékában megjelenik egy fekete Csepelt tolva, hosszú ballonkabátban egy másik szaki, aki meg elnyújtott hangon azt zengte a Sallai-Fürst utcában, hogy „eeesssernyő javítás, eeesssernyő csináltatás!”  Juhász-Léhi István jegyzete.

Ekkor néhány percre szünetelt az ugróiskola, a srácok lemásztak a diófáról és megpihent a bőrlaszti is. Annyi szódás palack volt a szekérke rakománya, hogy el nem bírtuk képzelni: az az árva, sovány lóképződmény miként tudja vontatni azt a sok-sok liter buborékos vizet. Az esernyős embernek is akadt tennivalója, s miközben hihetetlen ügyességgel gyógyított meg reménytelenül elaggott ernyőket, pohár vízzel kínálták a földszinten lakók. Szódát nem ivott, azt mondta, hogy csak fröccshöz szokott.

A fröccs kifejezésen Attila - aki már nyolcadikos volt - a másodikról mindig jókat kuncogott. Egyszer, amikor egy piros Symphoniát pörgetett az ujjai között kijelentette, hogy csak a hülyék isszák vízzel a bort. „Apám mondta, és ez igaz!” - tett pontot az ügy végére. Egy órával később szakadt rólunk a víz a focizásban (úgy emlékszem én voltam Nyilasi), amikor még mindig hallottuk, hogy „szóóóódát, szóóódát vegyenek!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában