Helyi közélet

2013.08.23. 23:36

Lakótársat kap a Zrínyi, két helyen lesz a Bartók

Miskolc - A tervek szerint a Bartók Szakközép még ebben az évben elköltözik a kórház területéről.

Miskolc - A tervek szerint a Bartók Szakközép még ebben az évben elköltözik a kórház területéről.Még mindig nem tud elköltözni a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola ideiglenes helyéről, a megyei kórház épületéből. Fejér Zsolt igazgató lapunknak elmondta, azonban közel van a költözés ideje, az ügyben folynak a tárgyalások.

A terv az, hogy december előtt a szakközépiskola elfoglalhassa új helyét a Zrínyi Ilona Gimnáziumban, valamint a Zenepalotában. A közismereti és zeneelméleti tárgyakat ugyanis a Zrínyiben tartják majd, a zenei tárgyakat pedig a felújított Zenepalotában. Úgy tűnik, hosszúra nyúlt vita végére kerül pont. A Zenepalota állami tulajdonban, de a Miskolci Egyetem kezelésében van. Az egyetem PPP-beruházás keretében újíttatta föl az épületet. A zenei szakközép azonban a felújítás után sem költözött vissza, mert a miskolci önkormányzat sokallta a bérleti díj ráeső részét, és elkezdődött a kormány által előnytelennek tartott PPP-beruházások állami kivásárlása is. (Ez egyelőre szünetel.) 2013. január 1-jétől viszont fenntartóváltás következett be, a Bartók Szakközépiskola fenntartója most már a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik).

Bérleti díj

Most éppen arról folynak a tárgyalások, hogy a középiskola költségvetésébe beépítsék a Zenepalota bérleti díjának az összegét, ami nem csekély összeg, havi 4,5 millió forint, sorolta Fejér Zsolt igazgató.

Korábban egyébként az sem volt tisztázott, hogy milyen módon költözhet vissza a szakközép a Zenepalotában. A középiskola értelmezése szerint a közismereti tárgyakat is a régi helyükön kellett volna tartaniuk, az egyetem szerint viszont csak a zenei tárgyakat.

ÉM-HE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában