Helyi közélet

2013.07.16. 11:35

Mikor festik újra a kerékpárutak felfestéseit?

Miskolc - A kerékpárutak felfestését több helyen – például a Dózsa György úton – javították, újrafestették, ez a következő hetekben is folyamatos lesz, ezzel is felhívva egyrészt az autósok figyelmét, hogy egyes helyeken a kerékpárút az úttesten halad, de ez segíti a kerékpárosokat is az őket is védő szabályok betartásában - fogalmazott az Észak-Magyarország érdeklődésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője.

Miskolc - A kerékpárutak felfestését több helyen – például a Dózsa György úton – javították, újrafestették, ez a következő hetekben is folyamatos lesz, ezzel is felhívva egyrészt az autósok figyelmét, hogy egyes helyeken a kerékpárút az úttesten halad, de ez segíti a kerékpárosokat is az őket is védő szabályok betartásában - fogalmazott az Észak-Magyarország érdeklődésére Pásztor Imre, a Miskolc Holding kommunikációs vezetője. - A város egyébként ismételten felhívta a kivitelező figyelmét a felfestések mielőbbi javítására, akit a gyakran csapadékos időjárás is gátolt az egyébként éjszaka végzendő munkában.

Megtudtuk azt is, hogy úgynevezett alakító, egészségügyi és nyári metszéseket végeztek és végeznek Miskolc fáin a napokban: ez történt többek között az Avasi Kilátó előtt is, így biztosítva a jobb kilátást a városra. Több helyen is végeztek ilyen jellegű munkát, ahol a gyalogos, autós vagy a kerékpáros forgalmat zavarták a fák ágai, így a múlt héten például az Északi tehermentesítő vonalán, a további szakaszok vonatkozásában pedig a Kerékpáros Miskolc Egyesülettel is egyeztettek.

- A kerékpáros utak mentén a fűnyírással is jól állunk, az útvonalak melletti részeken volt, ahol már többször is nyírták a füvet - tette hozzá Pásztor Imre.

ÉM-JLI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában