Helyi közélet

2013.07.02. 14:34

Bűnmegelőzési előadás követte az istentiszteletet Edelényben

Edelény - Edelény egyik református templomában tartott bűnmegelőzési előadást a gyülekezet részére Szabó Péter r. törzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója.

Edelény - Edelény egyik református templomában tartott bűnmegelőzési előadást a gyülekezet részére Szabó Péter r. törzsőrmester, az Edelényi Rendőrkapitányság nyomozója.Mivel elsősorban idős korúak vettek részt az előzőleg tartott istentiszteleten, a rendőrnyomozó a "trükkös" lopások elkövetési formáiról, illetve módszereikről tájékoztatta a megjelenteket.

Mondandójában felhívta a hallgatóság figyelmét, hogy ha hasonló eseteket tapasztalnak, mely magatartás-formákat kövessék.

Elmondta, hogy idegeneket ne engedjenek be udvarukra, zárják a bejárati kaput, ajtót és csak kerítésen keresztül beszélgessenek a számukra ismeretlenekkel. Kérjenek igazolványt a szolgáltatók munkatársaitól és a rendőrtől is, ha nem visel egyenruhát. Ha másokkal személyesen, vagy telefonon szóba elegyednek, ne hozzák tudomására, hogy egyedül tartózkodnak otthon.

Felhívta a hallgatóság figyelmét arra is, hogy ha gyanús személyeket, vagy járműveket látnak, tegyek bejelentést róla a rendőrségen.

Az előadás végén lehetősége volt a hallgatóságnak arra, hogy megosszák élményeiket, észrevételeiket a rendőr törzsőrmesterrel, aki tanácsokat adott, illetve vagyonvédelmi "tippeket" tartalmazó szóróanyagot osztott szét az érdeklődőknek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában