Helyi közélet

2013.06.20. 22:45

Nyugtató: van gyógyszer

Budapest, Miskolc - Megyénk két nagy kórházában folyamatos a gyógyszerellátás, nyugtattak meg a főigazgatók.

Budapest, Miskolc - Megyénk két nagy kórházában folyamatos a gyógyszerellátás, nyugtattak meg a főigazgatók.A Világgazdaság szerdai számában azt írta, hogy a Hungaropharma valamennyi kórházzal felbontotta a szerződését, miután a cégnek a korábbi szerződések alapján már kezelhetetlenné váltak a kintlévőségei. Emlékeztettek arra, hogy a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségéhez tartozó hét vállalat kintlévősége március végén 15 milliárd forint volt.

Cáfolták...

Erre válaszul az egészségügyi államtitkárság közleményben közölte: a Hungaropharma 2013 márciusában az összes vele szerződésben álló kórházzal megújította a már fennálló megállapodást. A szerződés szerinti szállítás azóta is folyamatos - tették hozzá.

A Magyar Kórházszövetség vezetőségének megbízásából nyilatkozó Budaházy Emil is azt erősített meg az MTI-nek: február végén a Hungaropharma minden kórházzal közölte, hogy a sok tartozás miatt felbontja a korábbi szerződéseket. Ugyanakkor egy új szállítási és fizetési feltételeket tartalmazó szerződéstervezetet is készítettek. Ezt viszont a kórházak többsége vitatta és elutasította. Ezért a Hungaropharma úgy döntött, hogy megpróbál külön-külön megegyezni a kórházakkal, és erre szeptember 1-jéig adott határidőt.

Nem a fő...

– A Hungaropharma nem a fő beszállítónk, s nem kell nekik előre fizetnünk készpénzben – reagált a médiahírekre dr. Csiba Gábor, a B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktatókórház főigazgató főorvosa. – Különben január elsején újrakötöttük a beszállítói szerződéseinket. Lényeges elmaradásunk a Hungaropharma felé sincs, így nincs is a gyógyszerellátásunkba fennakadás. A jövőre nézve pedig folyamatban van a beszállítói tendereztetés.

A MISEK Nonprofit Kft. főigazgatója, dr. Tiba Sándor is megnyugtató választ adott:

– Kifejezetten jó a kapcsolatunk a Hungaropharmával, olyannyira, hogy az előző vezetéstől „megörökölt” 1 millió 300 ezer forintos elmaradást is elengedték, emellett a gyógyszerellátásunk is folyamatos. Az eredetileg 2009-ben kötött szerződés megújításról pedig még tárgyalunk – mondta a főigazgató, hozzátéve, hogy nekik sem a fő beszállítójuk a Hungaropharma.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában