Helyi közélet

2013.06.10. 12:17

Lezárt ügyek – Elfogott miskolci fémszarkák

Miskolc - Telephelyekről tulajdonított el fémet, illetve szerszámgépeket két tolvaj. A Miskolci Rendőrkapitányság az elfogott tettesek ügyében indított nyomozást lezárta, az iratokat pedig megküldte az ügyészségnek.

Miskolc - Telephelyekről tulajdonított el fémet, illetve szerszámgépeket két tolvaj. A Miskolci Rendőrkapitányság az elfogott tettesek ügyében indított nyomozást lezárta, az iratokat pedig megküldte az ügyészségnek. A Miskolci Rendőrkapitányság lopás bűntette miatt indított eljárást az akkor még ismeretlen elkövetőkkel szemben. A nyomozás adatai alapján 2013 februárjában egy miskolci telephelyről különféle szerszámgépeket tulajdonítottak el a tolvajok, akik a sértettnek közel egy millió forint kárt okoztak.

Más időpontban egy másik telephelyről fémhulladékot kíséreltek meg ellopni. Az elkövetőket cselekményük közben megzavarták, így a már összekészített zsákmányt hátrahagyva elmenekültek a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vasúti Rendőrőrsének munkatársai rövid időn belül beazonosították és elfogták az elkövetőket. A rendőrség a 26 éves P. Zsolttal és a 32 éves K. Imrével szemben lopás, illetve lopás kísérletének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

A nyomozás során felmerült további adatok eredményeként a 32 éves tettes egy harmadik bűncselekmény elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. A férfi egy szintén miskolci telephelyről vasalkatrészeket tulajdonított el.

A Miskolci Rendőrkapitányság P. Zsolttal és K. Imrével szemben lopás, illetve lopás kísérlete miatt indított büntetőeljárást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal a napokban megküldte a Miskolci Városi Ügyészségnek.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában