Helyi közélet

2013.05.29. 08:00

Bölcsődei baleset - Mi történt a vakolatomlás óta?

Miskolc - A Bokréta utcai bölcsődében még május 7-én történt baleset. A gyerekeket éppen altatták, amikor vakolat omlott rájuk. A történtek után dr. Kriza Ákos polgármester azonnali vizsgálatot rendelt el.

Miskolc - A Bokréta utcai bölcsődében még május 7-én történt baleset. A gyerekeket éppen altatták, amikor vakolat omlott rájuk. A történtek után dr. Kriza Ákos polgármester azonnali vizsgálatot rendelt el. De nemcsak a Bokréta utcai bölcsődében, hanem a város más hasonló intézményeiben is. Most arról kérdeztük az önkormányzatot, hol tart a vizsgálat? Hány óvodát vizsgáltak? Mikor újítják fel ezeket? Mik a hibák?

Részletek a szerdai Észak-Magyarországban.


Előzmények:

Miskolc - A statikai vizsgálat befejezéséig nem használják a napellenzőket a bölcsiben.

Miskolc – Elrendelték a miskolci gyermekintézmények soron kívüli állagvizsgálatát.

Miskolc – Kéttenyérnyi, több kilós faldarabok hullottak a sziesztázó háromévesekre.

Miskolc – A miskolci Bokréta utcai, Margaréta bölcsődében történt vakolatomlás hírére Dr. Kriza Ákos polgármester azonnal helyszíni szemlét tartott, és szigorú vizsgálatot ígért. Ezt követően a B.-A.-Z. Megyei Kórházban tájékozódott a balesetben megsérült gyermek állapotáról.

Miskolc – Egy gyereket meg kellett operálni, eltört a combcsontja.

Miskolc – Hat gyerek megsérült – úgy tudjuk, egyikük súlyosan, a többiek könnyebben – amikor kedden délután rájuk szakadt a vakolat Miskolcon, a Bokréta utcában található bölcsődében. A gyerekeket éppen altatták, amikor a baleset bekövetkezett. Jelenleg is folyik a rendőrségi szemle a helyszínen.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában