Helyi közélet

2013.04.19. 19:26

Vadásztak a gyorshajtókra

Miskolc - Sokakat érhetett kellemetlen meglepetés az elmúlt két napban, ugyanis könnyedén belefuthattak egy traffipaxba - megyénk rendőrei ugyanis csatlakoztak az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata - TISPOL - sebességmérő akciójához, amit április 18. és 20. között rendeztek meg egy időben Európa 29 országában.

Miskolc - Sokakat érhetett kellemetlen meglepetés az elmúlt két napban, ugyanis könnyedén belefuthattak egy traffipaxba - megyénk rendőrei ugyanis csatlakoztak az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata - TISPOL - sebességmérő akciójához, amit április 18. és 20. között rendeztek meg egy időben Európa 29 országában.Az akció hátterében az áll, hogy Európában – s ezen belül Magyarországon is – a sebességtúllépés a közúti tragédiák legfőbb oka. Évek óta az összes személyi sérüléses közúti baleset mintegy 27, a halálos kimenetelű balesetek közel negyven százaléka vezethető vissza a gyorshajtásra.

A rendőrök főleg a nagyobb forgalmú útszakaszokon, a lakott területek ki- és bevezető szakaszain állították fel sebességmérő készülékeiket, de nem csak a gyorshajtókat szűrték ki, más szabálysértések mellett sem mentek el szó nélkül.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában