Helyi közélet

2013.04.19. 13:34

Petanque bajnokság a Komlóstetői iskolában

Miskolc - Országos területi bajnokságot rendezett a Komlóstetői Általános iskola és a Magyar Petanque Szövetség Miskolcon. Pécsről érkezett a "golyós" szervezet elnöke, hogy levezesse a miskolci versenyt.

Miskolc - Országos területi bajnokságot rendezett a Komlóstetői Általános iskola és a Magyar Petanque Szövetség Miskolcon. Pécsről érkezett a "golyós" szervezet elnöke, hogy levezesse a miskolci versenyt.A francia nemzeti játékot 3-3 ökölnyi vasgolyókkal játsszák csapatban vagy egyéniben, sík egyenletes terepen. A malacot (kicsike fagolyó), 6 és 12 méter közötti távolságra kell eldobni és utána az győz, akinek a golyója jobban megközelíti a malacot.

A 14 csapatot felvonultató versenyen, csak az általános iskolák csapatai vehettek részt. A meglepetés vendégek Olaszliszkáról érkeztek egy kis francia műsorral, és természetesen ők is beszálltak játszani egy jót. A "golyós" megmérettetést színesítette a sütemény sütő verseny, aminek a zsűrijében a miskolci flamand pékség vezetője bírálta el a legjobban sikerült sütiket, és természetesen hozott magával minden résztvevőnek a saját termékeiből. Miskolcon már hagyománya van ennek a nagyon szórakoztató játéknak. Először a Fáy Szakközépiskolában rendeztek ilyen versenyt sok évvel ezelőtt, meghívtak országos bajnok játékosokat, hogy népszerűsítsék nálunk is a játékot. De volt bajnokság a Herman Gimnáziumban is. A jól sikerült napfényes, meleg délutánon mindenki jól érezte magát, még a vesztesek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában