Helyi közélet

2013.04.15. 18:54

112: EKG, tüdőszűrés, hogy dolgozhass?

Miskolc - „Miért szükséges ilyen komoly egészségügyi vizsgálat egy telefonos, ülőmunkára?” – kérdezte olvasónk.

Miskolc - „Miért szükséges ilyen komoly egészségügyi vizsgálat egy telefonos, ülőmunkára?” – kérdezte olvasónk.Várhatóan ősszel adják át a 112-es segélyhívó központot Miskolcon. Lapunk már többször foglalkozott a beruházással, amely előreláthatólag 425 embernek ad majd munkát. A dolgozók toborzása már márciusban megkezdődött. A munkaügyi központ miskolci kirendeltségére közel 4000 önéletrajz érkezett, a Miskolc melletti kirendeltségeken, ahol megközelítőleg 100 ember jelentkezését rögzítették.

Egyhelyben ülve

Egyik olvasónk jelentkezett a munkára, de panaszos levelében kifogásolta, hogy miért szükséges a komoly – fogalmazott – orvosi vizsgálat. Mint írta: „Jelentem, a toborzás hivatalosan is megkezdődött, a munkaügyi központ szervezésében április 3-án a Magyar Honvédség Toborzó Irodájában részt kellett venni egy általános tájékoztatón, majd egyéni elbeszélgetéseken a munkaügyi központ alkalmazottaival, ennek során kiválasztottak 32 embert a körülbelül 150-ből...én is köztük vagyok, de meglepődve tapasztaltam, hogy a következő megmérettetés előtt komoly egészségügyi vizsgálatokon kell átesnie mindenkinek: háziorvos által kitöltött ív korábbi betegségekről, tüdőszűrő, ÉKG, labor, nőknél citológia, férfiaknál urológia!!! Mindez egy telefonos egy helyben ülő munkára. Vajon tényleg szükséges ennyi vizsgálat, vagy valójában így akarják jobban megszűrni az amúgy megfelelő munkaerőt a régió legjelentősebb hívásfogadó központjának alkalmazásához?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya írásban tájékoztatta lapunkat: "A rendőri szerv állományába jelentkezők esetében kötelezően lefolytatandó egészségi és pszichikai alkalmassági vizsgálatokat az egyes rendvédelmi szervek hivatásos állományú tagjai egészségi, pszichikai és fizikai alkalmasságáról, közalkalmazottai és köztisztviselői munkaköri egészségi alkalmasságáról, a szolgálat, illetve kereső képtelenség megállapításáról, valamint az egészségügyi alapellátásról szóló együttes rendelet szabályozza. A Hívásfogadó Központok munkaerő-állományának kiválasztása során az ORFK Központi Gazdasági Ellátó Igazgatóság mint leendő munkáltató a rendeletben foglalt, számára kötelező szabályokat alkalmazza."

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában