Helyi közélet

2013.03.08. 09:02

Mégiscsak lesz Mályiban légimentő bázis

Mályi - Csütörtök délután ülésezett Mályi Önkormányzati testülete, ahol már a bizottsági ülésen az a döntés született, hogy megépülhet Mályiban a mentőhelikopter bázis.

Mályi - Csütörtök délután ülésezett Mályi Önkormányzati testülete, ahol már a bizottsági ülésen az a döntés született, hogy megépülhet Mályiban a mentőhelikopter bázis.Bizonyára emlékeznek rá olvasóink, - lapunk is többször foglalkozott a témával – hogy lakossági ellenvetés miatt tavaly decemberben a képviselők visszavonták azt a szándéknyilatkozatot, amelyet korábban aláírtak a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek, akik ide szándékoztak telepíteni egy 100 millió forintos beruházást. A lakók a közelség és a zajhatás miatt tiltakoztak, a decemberi közmeghallgatáson is éles vita alakult ki. Később felhatalmazták a polgármestert és a testületet, ha találnak alkalmas területet, amely megfelel a légimentőknek is, akkor megvalósulhat a pályázati pénzből építendő bázis.

Viszokai István polgármester talált egy a lakóházaktól távolabb fekvő, ugyanolyan jó infrastruktúrával rendelkező, de magánkézben lévő területet, amelynek cseréjével a bázis 290 méterre kerül a lakóházaktól. Ez egy 7972 hektáros terület, amelyet szintén 2000 ft/ négyzetméterre értékelt a szakértő, így pénzmozgás nélkül megvalósulhat a csere. Így megszűnt az-az ok, amely miatt visszavonta a testület korábbi szándéknyilatkozatát.

Erre a területcserére, és az újbóli szándéknyilatkozat kiadására adta tegnap későn este áldását a grémium. Bár a bizottsági ülésen még volt némi vita, de mint a polgármester megjegyezte, igazán örül annak, hogy mind a lakosság, mind a testület megelégedésére oldották meg a korábbi problémákat, s sikerült igent mondaniuk arra a 100 milliós fejlesztésre, amely a későbbiekben is sokat jelent majd a településnek.


Mályi - Sok vitát kiváltó ügynek kerülhet a végére pont. Megfelelőnek találta ugyanis a mályi képviselő-testület azt az újabb területet, melyet a település a Magyar Légimentő Nonprofit Kft.-nek adna át abból a célból, hogy ott alakítsák ki bázisukat. 

Mályi - A légimentőknek megfelelne az új terület, de a képviselők döntenek.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában