Helyi közélet

2013.03.17. 16:04

Kábeltolvajokat fogott el a rendőrség Szabolcsban

Nyíregyháza, 2013. március 17., vasárnap (MTI) - Elfogták a rendőrök azt az orgazdát, aki a gyanú szerint lopott rézkábeleket vásárolt meg két magyi férfitól - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője vasárnap este az MTI-vel.

Nyíregyháza, 2013. március 17., vasárnap (MTI) - Elfogták a rendőrök azt az orgazdát, aki a gyanú szerint lopott rézkábeleket vásárolt meg két magyi férfitól - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője vasárnap este az MTI-vel.Berki Bianka elmondta: a 36 éves ófehértói férfi lakásán megtartott házkutatás során négy zsák alumínium vezetéket foglaltak le; ellene orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított a nyomozást a rendőrség.

A rézkábeleket értékesítő 24 és 27 éves magyi férfi péntek éjszaka kilenc villanyoszlopról vágta le a légkábelt a Nyíregyházához közeli Magy településhez tartozó Kauzsay-tanya belterületén, és ezzel egymillió forintnál is nagyobb kárt okoztak.

A lopás a máriapócsi rendőröknek tűnt fel, s az ügyben a területileg illetékes baktalórántházi rendőrőrs munkatársai indítottak nyomozást az akkor még ismeretlen elkövetők kézre kerítésére.

A két férfit vasárnap fogták el, egyikük a lakásában lévő szekrénybe próbált elrejtőzni a rendőrök elől. A házkutatás során a nyomozók lefoglalták a zsákokban lévő, már leégetett szigetelésű alumínium vezetéket - ismertette a helyettes szóvivő. A tolvajok beismerő vallomást tettek, s azt is elmondták, hogy a vezetékek egy részét az ófehértói férfinak mindössze tizenkétezer forintért értékesítették.

A rendőrség kezdeményezte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában