Helyi közélet

2013.02.24. 17:34

Tajvani vendégtanárok Tokajban

Tokaj - Soha nem érintettek még havat, de a mínusz fokokat sem tapasztalták.

Tokaj - Soha nem érintettek még havat, de a mínusz fokokat sem tapasztalták.A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Tokaj önkormányzatának támogatásával bekapcsolódott az AIESEC nemzetközi diákszervezet munkájába. A Miskolci Egyetemen működő AIESEC iroda munkatársai novemberben keresték meg a gimnáziumot azzal a lehetőséggel, hogy külföldi egyetemista gyakornokokat fogadhatnak 6 hétre. Így érkezett Tokajba január 15-én két egyetemista lány Tajvanból. A fogadóknak mindössze a szállásukról és az étkezésükről kell gondoskodni. Az AIESEC - a világ 110 országában működő diákszervezet - azt a célt tűzte ki tagjai számára, hogy „felfedezzék és fejlesszék a bennük rejlő képességeket, készségeket, és ezáltal a jövőben pozitív hatással lehessenek a társadalomra”.

Sok barátra tettek szert

A Tokajban vendégeskedő gyakornokok hasonló elhatározásokkal érkeztek. Ugyanakkor önkéntes munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy az általános iskola és a gimnázium diákjai az angolórák és tanórán kívüli tevékenységek során felszabadultan tudjanak társalogni, s így nyelvtudásuk fejlődjön, kommunikációjuk igazán élővé és gördülékennyé váljon, a látókörük pedig szélesedjen. Anne és Michelle nagyszerűen érezték magukat, egyáltalán nincs kedvük hazamenni. Sok barátra tettek szert a diákoknál és a tanároknál egyaránt, akik vacsorákat, borkóstolókat szerveztek nekik, vagy farsangi bálra hívták őket. Nagy könnyebbséget jelentett, hogy a szomszéd szobában, a kollégiumban Lixin lakik , a gimnázium kínai anyanyelvi lektora.

A két 20 éves tajvani lány bejárta a környék nagyvárosait, Nyíregyházát, Debrecent, Gödöllőt, Budapestet. Rengeteg fényképet készítettek, amelyek között az étel kapta a legnagyobb szerepet. Ez az a pont, ami felett máig nem tudtak napirendre térni: hogy lehet a tésztát mákkal, túróval vagy lekváros grízzel enni? Ők eddig édes tésztával még nem találkoztak. Ami szintén teljesen új volt a számukra, az a hó. Soha nem érintettek még havat, de a mínusz fokokat sem tapasztalták, hiszen a leghidegebb, ami életükben előfordult, az a plusz tíz fok. Két nagyon kedves, segítőkész, alkalmazkodó, természetes lányt ismertek meg a tokaji diákok Anne és Michelle személyében.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában