Helyi közélet

2013.02.09. 10:48

Bolti szarka és tiltott kéjelgő is őrizetben - Rendőrségi hírek Borsodból

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2013. február 8-án is több esetben történt rendőri intézkedés.

Közlekedésrendészeti helyzetkép

Megyénk útjain az elmúlt nap egy súlyos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt.

Péntek este tíz óra körüli időben a Miskolc, Kiss Ernő úton, a külső forgalmi sáv jobb szélén egy 22 éves gagybátori férfi gyalogosan erősen ittas állapotban, inbolyogva haladt, majd hirtelen megindult a belső sáv irányába. A gyalogos magatartása megzavarta, megtévesztette a vele azonos irányban, mögötte közlekedő jármű vezetőjét, aki hirtelen balra kormányozva még eltudta kerülni a balesetet, de a közvetlenül mögötte érkező személygépkocsi elütötte a járókelőt. A gyalogost a mentők nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, lábszárcsonttöréses sérüléssel szállították kórházba.

Az eset körülményeit az illetékes Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

A Rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a télies, csúszós időben az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően, fokozott körültekintéssel vezessék gépjárműveiket!

Szabálysértési őrizetbe vételek

A megye rendőri szervei az elmúlt huszonnégy órában öt főt vettek szabálysértési őrizetbe.

A Miskolci Rendőrkapitányság járőrei egy „bolti szarka”, valamint egy tiltott kéjelgő, az edelényi és a szerencsi rendőrök egy-egy fatolvaj, míg az ózdi egyenruhások további egy fémtolvaj ügyében hoztak személyi szabadságot korlátozó határozatot.

Az illetékes rendőrkapitányságok a szabálysértési őrizetbe vett személyeket 72 órán belül, gyorsított eljárásban állítják bíróság elé.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában