Helyi közélet

2013.01.27. 13:57

Időjárás-jelentés

Budapest, 2013. január 27., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Budapest, 2013. január 27., vasárnap (MTI) - Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Az időjárási helyzet Európában

------------------------------

Jelenleg magasnyomású zóna húzódik a Pireneusi-félszigettől Közép-Európán át egészen a szárazföld északkeleti részéig. Területén változóan felhős az ég, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Az anticiklonális sávtól északra és délkeletre ugyanakkor ciklonok alakítják az időjárást. Az Égei- és a Fekete-tenger térségében sok a felhő, többfelé esik az eső. Az északnyugat-európai, nagykiterjedésű ciklon hatására a Brit-szigeteken, a kontinens nyugati, északi partvidéken borult az ég, és ott is többfelé esik, a Skandináv-félszigeten, a Germán-alföldön helyenként havazik. A hőmérséklet eloszlása nem változott az elmúlt napokéhoz képest; továbbra is kemény a hideg a Kárpátoktól északkeletre, ahol napközben is -10 fok körüli a maximum, a Pireneusi-félszigeten viszont 14, 17 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Hétfő estig a Kárpát-medence egyre inkább a nyugati ciklon hatása alá kerül; nedvesebb levegő éri el térségünket.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig

------------------------------------------------

Mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, hétfő estig túlnyomóan borult lesz az ég. Vasárnap estétől főként északon és keleten várható havazás, hétfőn másutt is számíthatunk hóra, délnyugaton, nyugaton helyenként havas eső, eső, hajnalban átmenetileg ónos eső is lehet. Vasárnap napközben átmenetileg megélénkül a délnyugati szél, majd mérsékelt lesz a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -2 és -7 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn -2 és +2 fok között valószínű.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában