Helyi közélet

2013.01.03. 19:13

Hogyan büntethet egy cég a magánparkolóban?

Miskolc - Lapunk, az Észak-Magyarország levelező fórumán, az Agorán felmerült: hogyan juthat az autósok adataihoz, és milyen alapon bírságolhatja meg őket a Centrál Holding Kft., az a magáncég, amelyik Miskolcon, a Centrum Áruház közelében, a Bazár-tömbben és a Hősök terén több parkolót is üzemeltet?

Miskolc - Lapunk, az Észak-Magyarország levelező fórumán, az Agorán felmerült: hogyan juthat az autósok adataihoz, és milyen alapon bírságolhatja meg őket a Centrál Holding Kft., az a magáncég, amelyik Miskolcon, a Centrum Áruház közelében, a Bazár-tömbben és a Hősök terén több parkolót is üzemeltet? Mivel a Centrál Holding parkolói a megtévesztésig hasonlítanak a város közszolgáltatását végző önkormányzati cég, a RégióPark Kft. által fenntartottakéhoz, gyakran előfordul, hogy olyanokat is pótdíjfizetésre kötelez a magáncég, akiknek éves bérletük van a RégióParknál.

Mint Perecsényi Attila, a RégióPark Miskolc igazgatója munkatársunknak elmondta, valóban nem ritka, hogy az autósok a RégióPark ügyfélszolgálatán próbálnak utánajárni, miért is kaptak csekket, holott rendelkeznek éves bérlettel, de nekik a közszolgáltató sajnos nem tud segíteni.

Kérdéseinket elküldtük a budapesti központú Centrál Holding Kft-nek is, de egyelőre nem kaptunk választ rá, hogyan juthatnak hozzá az autósok adataihoz, és hogy tesznek-e lépéseket, annak érdekében, hogy a Centrál Holding parkolóit egyértelműen meg lehessen különböztetni?

Gyulainé dr. Tóth Zsuzsa a Magyar Autóklub jogásza szerint ha a cég igazolni tudja, hogy jogi érdeke fűződik hozzá, és a díját is megfizeti, a gépjármű-nyilvántartótól megkaphatja a járműtulajdonos adatait. Izsóné dr. Jakab Judit, az autóklub miskolci jogásza arról tájékoztatta munkatársunkat, hogy eddig miskolci autósok nem fordultak hozzá ilyen Centrál holdingos parkolási ügyben.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában