Helyi közélet

2013.01.20. 13:06

Főszerepben a bor és a tepertő

<span style="font-size: 13px;">Görömböly -&nbsp;Harmadik alkalommal&nbsp;</span>rendezte meg a Forralt&nbsp;Bor és Tepertő Napot&nbsp;Görömbölyön.&nbsp;

Görömböly - Harmadik alkalommal rendezte meg a Forralt Bor és Tepertő Napot Görömbölyön. 

A művelődési ház előtti téren forraltbor-főzésben, -ízesítésben vethették össze tudásukat a versenyzők, értékes díjakért. Kóstolójegyek ellenében valamennyi (több mint 30) csapat forralt borából lehetett kóstolni, amelyek között a hagyományos mellett találtunk narancsos, mézes, sőt fokhagymás ízesítésűeket is. Mindezeken túl persze kóstolni lehetett a finomabbnál finomabb pálinkákból és a helyben sült tepertőből (az egyesület 60- 70 kilónyival készült), s a disznótorhoz kapcsolódó egyéb ínyencségekből. A forraltborversenybe beszállt csapatok egyike természetesen maga a rendező, a Görömbölyi Borbarátok Hagyományőrző Egyesülete volt, mint kihívó. Vetélytársaik között is sok visszajárót találtunk, mint a salgótarjáni Duci csapatot, vagy a felnémeti Pincepáholy csapatát. S mint az előző két alkalommal „lenni szokott”, a lenti sütés-főzés közben a színpadon egymást váltó fellépők szórakoztatták a versenyzőket, s a rendezvényre kilátogató vendégeket.

Amíg a szülők a kulináris élvezeteknek hódoltak a kinti hidegben, a gyerekek benn, a Művelődési Házban biztonságos melegben játszhattak az ott kialakított játszóházban. Persze, a felnőttek is meg-megmelegedhettek odabenn, akár a Bíró Konrád kortárs festőművész - többek között a görömbölyi pincesorról készült - képeiből, valamint Balogh Andrea kerámiából és Ducsai Ágnes saját készítésű magyaros ruháiból rendezett kiállításon való nézelődés örvén. Kora délutáni programként az udvaron a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítvány képviselői mutatták be terápiás kutyáikat, akik autista, értelmi sérült fiatalokkal, szorongós gyerekekkel dolgoznak együtt. A színpadi progamot igyekeztek úgy összeállítani, hogy mindenki találjon benne kedvére valót. A fő sztárfellépőnek kétségtelenül Nagy Feró, a Beatrice frontembere, az egyik ismert tehetségkutató mentora ígérkezett. El is jött, nem hagyta cserben a rendezőket, és telt ház előtt nagy sikerű koncertet adott. A zsűri ítélete által a következő lett a sorrend: 1. Borcsalogatók, 2. Templomdombi Pincepáholy, 3. Pálinkaművek. A közönségtől a legtöbb szavazatot az AVE kapta.

Szalóczi Katalin 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában