Helyi közélet

2013.01.21. 11:03

Egy ízig-vérig borsodi és magyar ember

Miskolc - Pénteken adták át a Múzsa-díjat: a 2012-es év díjazottja Ferencz István építész.

Miskolc - Pénteken adták át a Múzsa-díjat: a 2012-es év díjazottja Ferencz István építész. Forró hangulatú estén adták át Ferencz István Kossuth- és Ybl-díjas építésznek a Múzsa díjat a Miskolci Nemzeti Színházban péntek este.

Idézzünk a színpadon megszólalóktól! Dr. Kriza Ákos Miskolc polgármestere: minden miskolci nevében köszöni a több mint tíz éves önkéntes munkát az Miskolci Múzsa-Díj Alapítványnak. Patkó Gyula, az ME rektora, a kuratórium elnöke: Ferencz István maradandó nyomot hagyott a városon és az egyetemen is értékes munkásságával. Kiss Csaba, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatója, kuratóriumi tag: a kultúra a közösségi létezés egyik módja. Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke: Ferencz István nem az embert teszi be az épített környezetbe, hanem az ember köré építi azt.

Aranybérlet a színháztól

Első alkalommal köszöntötték a legtöbb kuratóriumi szavazatot kapó jelölteket, akiknek a színház Aranybérletet ajándékozott: Fecske Csaba József Attila díjas költőt és a dokumentumfilmes Ruszkai Nóra – Nagy István párost és Barna Györgyöt, a miskolci Látványtár létrehozóját.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában