Helyi közélet

2013.01.10. 11:46

A tesztek már Győrben

Borsod-Abaúj-Zemplén - Húsz CNC forgácsoló helyre ötvenegy jelentkező akadt megyénkből. A teszteket Győrben értékelik...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Húsz CNC forgácsoló helyre ötvenegy jelentkező akadt megyénkből. A teszteket Győrben értékelik...Győrben, hiszen mint arról korábban már mi is hírt adtunk: a Győr-Moson-Sopron megyei fémipari vállalkozások által jelzett munkaerőhiány kielégítésére Győr-Moson-Sopron, a Borsod-Abaúj-Zemplén és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja közös munkaerő-piaci programot indított a munkáltatókat összefogó Professio Fémipari és Szakképzési Klaszter közreműködésével. A nyugat-dunántúli szakképzett munkaerő hiányával küzdő vállalkozások részére a jelzett megyékből szeretnének képzett munkaerőt biztosítani forgácsoló, lakatos és hegesztő szakmákban (összesen 160 munkavállalóról van szó, melynek 2/3-a várhatóan a mi megyénkből kerülne ki.

A program szolgáltatási, képzési, foglalkoztatási-, és lakhatási támogatási elemeket is tartalmaz.

Megyénkbe eddig 20 fő CNC forgácsoló munkakörre jelentettek be igényt. Ezzel a csak megyénket érintő munkaerő-igénnyel a program kísérleti bevezetését célozták meg.

ÉM-SzK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában